понеділок, 04 лютого 2019 17:30

Видадуть неопубліковані твори Селінджера

Автор: theguardian.com
  Протягом 50 років Джером Селінджер займався літературною творчістю, але нічого не публікував. Тепер твори письменника планує видати його син
Протягом 50 років Джером Селінджер займався літературною творчістю, але нічого не публікував. Тепер твори письменника планує видати його син

Метт Селінджер, син американського письменника Джерома Селінджера, видасть раніше не опубліковані твори свого батька. Про це він заявив в інтерв'ю The Guardian за місяць після столітнього ювілею митця. З 1965 року до своєї смерті 2010 року автор роману "Ловець у житі" продовжував займатися літературною творчістю, але не видав жодної книжки.

"Батько хотів, щоб я зібрав разом усе написане. І з огляду на масштаби його роботи, він знав, що на це потрібно чимало часу, - каже Метт Селінджер. - Матеріалу дуже багато, оскільки йдеться про людину, яка писала протягом 50 років і не публікувала нічого. Ми працюємо так швидко, як тільки можемо. Щойно все буде готово, ми почнемо ділитися зі світом.

Батько горів ідеями. Коли він керував автомобілем, міг з'їхати з дороги й зупинитися, щоб щось записати. Вдома біля кожного крісла в нього лежав записник. Та він вирішив, що для його письменницької роботи краще не взаємодіяти з людьми надто часто. Особливо з колегами".

Остання публікація Джерома Селінджера - повість "Шістнадцятий день Гепворта 1924". Надрукували в журналі New Yorker 1965 року. Відтоді письменник вів затворницький спосіб життя. Усамітнився в маєтку в місті Корніш, штат Нью-Гемпшир. Не спілкувався з пресою.

Метт Селінджер планує видати практично всі написані батьком твори впродовж найближчого десятиріччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Кінг анонсував новий роман

Права на твори Селінджера належать його синові Метту та вдові письменника Колін О'Ніл. Вони разом працюють над рукописами з 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Видадуть неопубліковані твори Селінджера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі