пʼятниця, 12 жовтня 2012 10:09

Видадуть 317 любовних листів Домонтовича до дружини Зерова

  Сім'я Зерових
Сім'я Зерових

Літературознавець Віра Агеєва береться за впорядкування листів "прозаїка, розвідника, героя-коханця і вченого" Віктора Домонтовича до Софії Зерової. Епістолярія може бути видана у видавництві "Спадщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домонтович блискуче писав і погано пришивав ґудзики

Віра Агеєва розповіла, що любовний трикутник між Віктором домовновичем і подружжям Зерових існував тривалий час.

  Віктор Домонтович
Віктор Домонтович

- Ми дуже мало знаємо про Софію Федорівну Зерову. Жінка, в яку були закохані двоє таких чоловіків, очевидно була якось неймовірно цікавою. Їх роман почався ще в Баришівському кооперативному технікумі. Там Микола Зеров викладав латину, і Віктор Петров — німецьку. Вони здружилися. Домонтович закохався в дружину свого приятеля. Написав їй 317 листів. Усі вони збереглися завдяки Софії Федорівні — вона зберегла їх до сторіночки. Це дуже приватні листи. Є записки 1943 року, мабуть під час окупації вони боялися зустрітися. А далі листування переривається. І оці 300 листів — це листи з Москви до Києва. Їх цікаво читати як приватний документ доби. Розповідь про побутові речі, якісь психологічні характеристики. Листи, написані під 30 вересня, день її іменин — це освідченя в коханні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде книга "найкрутішого письменника в українській літературі"


Частково листи друкувалися в журналі "Кур'єр Кривбасу". В повному обсязі їх опублікують вперше. Директор видавництва "Спадщина" Оксана Щур заявила, що видавці готові взятися за друк щойно Віра Агеєва їх упорядкує.

Зараз ви читаєте новину «Видадуть 317 любовних листів Домонтовича до дружини Зерова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі