понеділок, 24 липня 2017 16:52

Від вандалів скульптури мрійників вішатимуть на рівні другого поверху
4

Мрійник, автор Кирило Гузенко
Фото: www.facebook.com/Проект-Мрійники-1631479006863516
Мрійник, автор - Кирило Гузенко
Мрійник, автор - Кирило Гузенко
Мрійник, автор - Кирило Гузенко

Київський скульптор Кирило Гузенко створює з поліефірної смоли фігури "мрійників". Вішатиме їх на фасади галерей, арт-центрів та навчальних закладів.

"Намагався придумати таку форму, щоб перехожим не здавалось, що на карнизі - самогубця. Фігура виглядає максимально розслабленою, не видається людиною, яка за щось переживає. Оптимально вішати на рівні 2-го поверху - вище її не бачитимуть, а нижче - дістануть вандали", - розповідає Кирило Гузенко.

У його планах виготовити 10 скульптур - щоби відзначити київські будівлі, де живуть і творять митці. Одна фігура "мрійника" вже висить на "Арт-заводі "Платформа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з'явиться пам'ятник Миколі Мозговому

"Хочу показати, що в Києві є велика кількість творчих людей​, які мріють не лише про втілення своїх проектів, але й про розвиток України, суспільства.

Знаю багатьох таких художників, літераторів, музикантів і науковців, театралів. Це буде пам'ятник місцю, де навчаються і працюють такі люди. Список локацій, які хочу відзначити "мрійниками", поки складаю сам. Нині це ті, що пов'язані з художниками - Національна академія мистецтв, галереї.

З наукових осередків спадає на думку обсерваторія - найбільше асоціюється із мрією. Спочатку планував зробити багато однакових фігур. Знаходити меценатську фінансову допомогу - і потроху втілювати проект. Зупинився на меншій кількості - із зручним кріпленням, щоби переїжджати на іншу локацію. На одному культурному осередку скульптура висітиме 2-3 місяці. Така собі пересувна виставка. Фігури будуть різного кольору - вони показуватимуть різні сфери мистецтва", - каже Кирило.

"Відзначити потрібно "Пінчук-центр", "Форт-галерею", арт-платформу "Ізоляція" - там організовують виставки українських і зарубіжних митців, дають практику студентам, підтримують молодих художників. Це осередки творчих людей, які допомагають втілювати мрії інших. З інституцій, на яких висітимуть скульптури, грошей не братиму, але якщо хтось із них захоче надати фінансову допомогу для виготовлення "мрійника" - було б непогано", - розповідає скульптор.

Кирило Гузенко очолював групу художників, які за проектом Миколи Плохути втілили скульптуру "Трансформація". Її відкрили на території Національного експоцентру України до презентації Концепції розвитку ВДНГ на 40 років. Скульптура має сенсори, що реагують на тепло. Від доторку - в грудях світиться синє світло.

Зараз ви читаєте новину «Від вандалів скульптури мрійників вішатимуть на рівні другого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі