субота, 01 липня 2017 13:41

"Вегетаріанка пристрастилась до людської плоті"

"Вегетаріанка пристрастилась до людської плоті"
Кадр із фільму "Сире" (2016), реж. Жулія Дюкурно. ФОТО: cdn10.video.az

На 8-му Одеському кінофестивалі покажуть фільми, що руйнують шаблон у відображенні в кіно соціальної ролі жінки.

До спеціальної ретроспективи "Диво-жінка" увійшли стрічки 1979-2016 років: "Чужий" (Рідлі Скотт), "Суспірія" (Даріо Ардженто), "Привид у броні" (Мамору Осії), "Джекі Браун" (Квентін Тарантіно) та "Сире" (Жюлія Дюкурно).

"Вкрай парадоксально, що жіночим персонажам у жанровому кіно найчастіше відводиться другорядна роль, – каже програмний директор конофестивалю Антельм Відо. – Вони зведені до статусу жертви – улюбленої мішені серійних убивць. Стають декорації за рахунок своєї зовнішньої привабливості. На екрані фізично й символічно домінують чоловіки. Нещодавній успіх "Диво-жінки" (Патті Дженкінс, 2017 - Gazeta.ua), одного з небагатьох фільмів про "супергероїню", підтверджує правило, що чоловіки є головними персонажами більшості стрічок у жанрі екшн, наукової фантастики та жахів".

Антельм Відо розповідає, що лейтенант Ріплі у фільмі "Чужий" не відповідає канонам і формам голлівудського гламуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський кінофестиваль оголосив основну конкурсну програму

"Це не заважає їй перебрати контроль над космічним кораблем, – продовжує він. – Подібне кіно не позбавлене химер – також висуває на перший план сильних та нетипових жіночих персонажів, які руйнують шаблони. Наприклад, грізна жінка-кіборг Майор Кусаґані з анімаційного фільму "Привид у броні" позбавлений плоті й крові. Все її тіло механізоване, і лише мозок – людський. А юна студентка-вегетаріанка Жюстін у фільмі "Сире" (Жюлія Дюкурно, 2016 - Gazeta.ua) несподівано відкриває у собі пристрасть до людської плоті.

Нагадаємо, Одеський кінофестиваль-2017 відбудеться з 14 по 22 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Вегетаріанка пристрастилась до людської плоті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі