вівторок, 18 жовтня 2011 17:26

Василь Шкляр не захотів стати головою Спілки письменників

Василь Шкляр не захотів стати головою Спілки письменників

Сьогодні у санаторному комплексі "Пуща-Озерна" у селі Пуща-Водиця відбувся з'їзд спілки письменників. Були присутні 360 делегатів, які обирали нового голову Спілки письменників.

Виставили Віктора Баранова, Володимира Шовкошитного, Володимира Яворівського, Василя Шкляра, Леоніда Талалая, Любов Голоту і Петра Шевченка. Кандидати виголошували свої програми.

Більшість кандидатів зняли свої кандидатури з голосування на користь Віктора Баранова. А Василь Шкляр відмовився на користь Яворівського. Всього на голосування поставили три кандидатури: Яворівського, Баранова і Талалая.

"Знімати свою кандидатуру я не буду. Всі друзі мене вже привітали з тим, що я голова. Тому нехай Яворівський і Баранов знімають свої кандидатури на мою користь", - сказав Талалай.

Голосування тривало одну годину. Віктор Баранов здобув 156 голосів, Володимир Яворівський — 149, а Талалай — 14. Прохідний бал був 159 голосів, тому голову не обрали.

Яворівський запропонував через місяць організувати з'їзд письменників у Києві і на ньому обрати нового голову.

Зараз ви читаєте новину «Василь Шкляр не захотів стати головою Спілки письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі