Ексклюзиви
понеділок, 15 серпня 2011 14:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Письменники попросили Кірєєва віддати їм Тимошенко

Письменники попросили Кірєєва віддати їм Тимошенко

Національна спілка письменників України (НСПУ) просить суддю Родіона Кірєєва змінити запобіжний захід із взяття під варту та передати Юлію Тимошенко на особисту поруку НСПУ.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це йдеться у заяві Спілки.

На переконання письменників, арешт колишнього прем'єр-міністра України, голови опозиційної партії є безпідставним і неприпустимим для демократичного суспільства.

"Позбавлення волі лідера ВО "Батьківщина" фактично є політичною розправою над опозицією, що порушує верховенство права, нівелює принципи справедливості, неупередженості та незалежності судочинства в нашій країні", - зауважили у Спілці.

На думку літераторів, події, які відбулися в Печерському суді Києва 5 серпня 2011 року, є загрозливим регресивним кроком у розбудові демократичних засад нашої держави.

"Ми глибоко стурбовані тим, що в Україні замість демократії утверджується авторитарний режим, а тому звертаємося до Вас, пане суддя, із цією заявою і повідомляємо, що ми зобов'язуємося взяти Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи № 49-3151. Поручаємося за її належну поведінку щодо явки за кожним викликом до суду і гарантуємо її присутність у суді за кожною вимогою", - заявили у НСПУ.

Слід зазначити, під заявою свої підписи поставили голова НСПУ і народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський, заступник голови НСПУ Василь Шкляр, члени секретаріату ради Спілки Слабошпицький, Засенко, Баранов.

Зараз ви читаєте новину «Письменники попросили Кірєєва віддати їм Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути