пʼятниця, 02 грудня 2011 13:57

Валід Арфуш привів вагітну дружину на „Вікенд у Каннах"
16

Фото: Фото: Світлана Цибульська

1 грудня у столичному кінотеатрі „Київ" стартував „Вікенд у Каннах" - фестиваль хітів та прем'єр Каннського міжнародного кінофестивалю.

По червоній доріжці перед кінотеатром пройшлися почесні гості фестивалю – три французьких режисери та актриса Наталі Бай, володарка чотирьох премій Сезар (вища кінонагорода Франції). Вона представила глядачам свою останню роботу „5 портретів Наталі Бай" – добірку короткометражних фільмів, а також кримінальну драму „Молодий лейтенант".

„Я вперше у вашій країні. Шкода, що приїхала лише зараз. Фільм „Молодий лейтенант" дуже добре сприйняли у Франції", - поділилася Наталі. Потім додала, що настільки зворушена візитом в Україну, що випила трохи горілки, хоча не пила два місяці.

Оскарівський лауреат Режис Варньє, відомий українському глядачеві перш за все як режисер стрічок „Схід-Захід", „Індокитай", представив спортивну драму „Фінішна пряма". Свою промову на прес-конференції режисер почав російською мовою: „Добрый вечер. Я очень счастлив быть здесь с вами". Далі перейшов на французьку: „Фільм „Фінішна пряма" відрізняється від тих, що я знімав раніше. Було відчуття, що роблю це вперше. Йдеться про цінності, які важливі – пристрасть, рух, наповненість. Це логічне продовження репортажів, які я робив на тему легкої атлетики".

Стрічка „Фінішна пряма" розповідає про сліпого спортсмена. „На чемпіонаті з легкої атлетики мене дуже вразило, як тренуються незрячі люди. Вони біжать, прив'язані до свого поводиря".

Режисер Стефан Рібожад анонсував фільм „Загін особливого призначення" присвячений війні у Афганістані. „Я мандрівник, бо знімаю багато документальних фільмів. Мені приємно бути в Україні, я тут вперше, і особливо приємно бачити, що і тут є кінотеатри, є кіно", - зауважив Стефан Рібожад.

„Крутий поворот" – ще одна стрічка „Вікенду у Каннах", українська прем'єра якої відбулася під час Одеського кінофестивалю. Її представив режисер Жан-Люк Перреар: „Україна вже пов'язана з моїми фільмами, я тут уже вдруге".

Також на фестивалі покажуть картини „Гавр"і „17 дівчат".

На відкриття фестивалю прийшов заступник голови Національної телекомпанії України Валід Арфуш з вагітною дружиною Лідою Петровою, співак Фагот, режисер театру „Дах" Владислав Троїцький. Гостей частували напоями.

Вартість квитків на фестивальні фільми – 50-80 грн. „Вікенд у Каннах" триватиме до 4 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Валід Арфуш привів вагітну дружину на „Вікенд у Каннах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі