Ексклюзиви
середа, 13 червня 2012 21:23

В українському балеті мало справжніх зірок і немає талановитих балетмейстерів
8

Фото: Фото надане продюсерським центром "Софіт"

Балетмейстер Національної опери, колишня прима-балерина Раїса Хилько, 62 роки, вважає, що українській балетній трупі бракує зірок.

Тільки видатні балерини, каже Gazeta.ua хореограф, можуть танцювати до 50-ти років і далі.

"Творчий вік балерини зазвичай обмежується 20-ма роками, - говорить вона. - Маєш 20 років стажу - іди на пенсію. Якщо, звичайно, ти не стала такою величиною, як Олена Філіп'єва. У Київській опері до її рівня дотягує хіба тільки Анна Дорош. Людина такого рівня може собі дозволити танцювати далі. У нас балерин у штаті десятки. Але тих, що на рівні - одна, дві".

"Але зараз у нас з'явилася хороша молодь. Поки ці дівчатка дуже юні - рік після хореографічного училища - Настя Шевченко, Юля Москаленко, Анна Муравцева і Катерина Чебикіна. Вони колись будуть робити ім'я театру. Такого випуску не було давно", - додала балетмейстер.

На своєму бенефісі 9 травня прима Олена Філіп'єва танцювала з колишнім партнером Денисом Матвієнком. Однак Раїса Хилько каже, що зірки об'єдналися лише заради одного вечора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примі Національної Опери на бенефісі квіти клали до ніг

"Дует Олени з Денисом Матвієнком створювався, коли вони були ще парою й подружжям. На нашій сцені вони були дійсно дуже гармонійним і красивим дуетом. Поки не роз'їхалися. Коли Денис поїхав у Маріїнку, Олена залишилася і після цього стала танцювати з усіма. Зараз вони не танцюють разом. Лише виконали спільні номери для цього концерту. У них різні творчі плани. У нього партнерка нова - дружина Настя Матвієнко. Він зараз робить свій окремий спектакль. Денис Матвієнко - таки зірка світового масштабу на нашій сцені. Не даремно він був у проекті "Королі танцю". Склад там щотри роки оновлюється - беруть кращих", - розповіла прима-балерина.

За її словами, українському балету бракує нових постановок, однак для цього потрібні дійсно самобутні балетмейстери.

"Це не просто. Подумайте - чому сучасної хореографії так багато, і так багато поганої. Для цього повинні бути хороші балетмейстери і постановники. У нас в Україні таких немає. Вони просто повинні народитися. В Росії також немає хороших балетмейстерів. Хіба Олексій Ратманський. Не скажу, що наші танцівники всі поїхали за кордон. Крім Дениса і Насті Матвієнків, від нас ніхто не поїхав. Але й вони вже повернулися. Так що в нас усі вдома", - наголосила Раїса Хилько.

Зараз ви читаєте новину «В українському балеті мало справжніх зірок і немає талановитих балетмейстерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі