пʼятниця, 01 червня 2012 06:00

Балет про футбол перенесли через Євро

Балет про футбол перенесли через Євро
Фото: boxing-do.com

— У місті ремонтують дороги, відкривають аеропорт, будують готелі. Тож грошей на костюми нам ніхто не дав, — розповідає художній керівник Донецької опери Вадим Писарев, 47 років.

До Євро-2012 він готував постановку балету "Форвард". На початку червня в Донецькій філармонії презентують окремо музику до спектаклю. — Балет поставимо вже після Євро. Але музика написана гарно. Не могли приховати її від публіки.

— Доля футболістів мені нагадує життєвий шлях балетних танцівників. Однаково рано досягають вершин, а в 35 років закінчують кар'єру, — каже композитор Анастасія Комлікова, 28 років. Лібрето до вистави написав її батько, Віктор Комліков. В основі сюжету — доля нападника донецького "Шахтаря" Віталія Старухіна, кращого футболіста СРСР 1979-го.

— Я вже довго живу в Києві, але народилася в Донецьку — продовжує композитор. — Батько розповідав, що був знайомий зі Старухіним. Діти футболіста займалися музикою. Тато часто ходив до них додому налаштовувати фортепіано. Два роки писала музику. Спілкувалася із сином Старухіна Віталієм. Також відвідувала базу "Шахтаря", тренування команди перед вирішальними іграми. Починатиметься балет з юності Віталія Старухіна. Покажемо переможні матчі. Використала в музиці справжні шуми стадіону. Відчуватимуться ритми барабанів уболівальників. Також буде мелодія "Спят курганы темные", яку донеччани співають цілим стадіоном під час ігор "Шахтаря". Прем'єра постановки відбудеться восени.

Зараз ви читаєте новину «Балет про футбол перенесли через Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути