понеділок, 11 червня 2012 19:33

Примі Національної Опери на бенефісі квіти клали до ніг
6

"Прості речі" у постановці Раду Поклітару - Катерина Кухар та Олександр Стоянов
Фото: Фото: Віктор Самойлов
"Пісня без слів", хор. Віктор Іщук
"Адажієто", хор. Моріса Бежара - Фарух Рузіматов
"Вмираючий Лебідь" - Олена Філіп'єва
"Дон Кіхот" - Олена Філіп'єва та Денис Матвієнко

9 червня у Національній опері України відбувся бенефіс народної артистки, прими світового балету Олени Філіп'євої.

Вона вийшла на сцену у шести образах, втіливши старі та нові партії.

Перший акт складався з балету М. Римського-Корсакова "Шехерезада", де Філіп'єва станцювала із народним артистом Росії Фарзухом Рузіматовим, який спеціально приїхав на свято.

Друге відділення було присвячене сучасному балету. Воно об'єднало зірок українського і світового балету, які своїми танцями вітали Філіп'єву. Світовий клас показали Денис Матвієнко, Катерина Кухар, Олександр Стоянов, Сергій Сидорський, Денис Недак, Ольга Кіф'як, Юрій Смекалов та інші.

Танцювала і сама прима, представивши "Вмираючого лебідя" та модерну постановку "Кармен" разом з Сергієм Сидорським. Також відбулося дві прем'єри за участю Філіп'євої - "Трохи любові у цьому шаленому світі" (з Денисом Недаком) та "Розставання" (з Юрієм Смекаловим).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єра опери "Дон Карлос" розпочалась пізніше через запізнення урядовців

В останньому акті глядачі побачили третю частину балету "Дон Кіхот", який став знаковим для кар'єри Філіп'євої.

У залі був повний аншлаг. Приму закидали квітами, викликаючи на біс по кілька разів після кожного танцю, а всі солісти, які танцювали на її честь, в кінці концерту поклали квіти до ніг Олени Філіп'євої.

Подібні вечори планують влаштовувати в Опері регулярно.

"В усіх театрах світу час від часу вшановують прим та прем'єрів і в нас така традиція теж має бути постійною. Раніше такі події в театрі відбувалися не так регулярно. Олена Філіп'єва — одна з найяскравіших балерин сучасності, тож було цілком логічно влаштувати для неї та для глядачів таке свято", - говорить новий керівник балетної трупи Національної опери Денис Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Примі Національної Опери на бенефісі квіти клали до ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі