пʼятниця, 19 липня 2013 12:24

В Україні стає модно бути нудистом

В Україні стає модно бути нудистом
Фото: newsukraine.com.ua

Якщо раніше прихильники "голого" відпочинку серед українців були у меншості, та, здебільшого, у містах-мільйонниках, то зараз така мода поширилася на області та райони, про це пише журнал "Фокус".

Спроби створити власний нудистський пляж роблять житомиряни та харків'яни, тоді як кияни своє право роздягтися на пляжі вже більш-менш захистили.

"Пляж — громадське місце, і, якщо ви роздягнетеся там, а хтось на це пожаліється, то ми муситимемо зреагувати, - пояснює замголови столичної міліції Ольга Білик. - Але, радше за все, з вами просто проведуть роз'яснювальну бесіду. "

"В українському законодавстві не передбачені права для нудистів. Публічне роздягання розцінюється як дрібне хуліганство і карається штрафом від 51 до 119 гривень або адміністративним арештом на 15 діб", - пояснює юрист Ростислав Кравець.

Однак із збільшенням кількості нудистів та натуристів у Києві до покарання вдаються все рідше. Голова Київського центру натуризму Олег Домашевський збирається найближчим часом звернутися до КМДА із проханням виділити столичним натуристам частину пляжу, де б вони змогли відпочивати без одягу законно.

Наразі в Україні немає офіційної заборони такого явища як нудистський відпочинок біля водойм.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стає модно бути нудистом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути