вівторок, 15 квітня 2014 20:48

У Москві заборонили арію з опери "Руслан і Людмила" через слова "Київ" і "Дніпро"

У Москві заборонили арію з опери "Руслан і Людмила" через слова "Київ" і "Дніпро"
Фото: afisha.yandex.ru

Департамент культури Москви, за деякими даними, заборонив виконувати на столичному фестивалі каватину з твору "Руслан і Людмила". Це нібито пов'язано з тим, що в тексті арії є слова "Дніпро" і "Київ", повідомляє "Ехо Москви".

Скандал розгорається навколо майбутньої концертної програми Днів історичної та культурної спадщини міста.

Як повідомляє президент Благодійного Фонду Мікаела Таривердієва, вдова композитора і музикознавець Віра Таривердієва, влада запропонувала її Фонду представити кілька музичних номерів на зазначеному концерті. Щоб обговорити деталі, Таривердієва, за її власними словами, вирушила напередодні в мерію на Тверській, де і проходитиме концерт. Там вона запропонувала виступ молодої співачки Терміні Зарян з романсом Чайковського "​​Забути так скоро" і каватину Людмили Глінки з твору "Руслан і Людмила".

Саме ці слова , як пише на своїй сторінці у "Фейсбуці" Віра Таривердієва, збентежили чиновників. За її словами, представник Департаменту з культури міста Москви виключила з програми каватину Людмили з причини присутності в тексті слів "Київ" і "Дніпро". Хоча сама програма, як стверджує Таривердієва, була затверджена ще два тижні тому. Департамент культури Москви ситуацію поки не прокоментував.

Зараз ви читаєте новину «У Москві заборонили арію з опери "Руслан і Людмила" через слова "Київ" і "Дніпро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі