Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 21:44

У Києві покажуть фільми номінантів на "Оскар"

У Києві покажуть фільми номінантів на "Оскар"
У фільмі "Проект "Флорида" мати з донькою живуть у мотелі поблизу парку розваг. Фото: Den of Geek

27 лютого в Києві розпочнеться 8-й Фестиваль американського кіно "Незалежність". Покази триватимуть до 5 березня у кінотеатрі "Київ".

У програмі фестивалю — художні та документальні стрічки із США, які не виходили в український прокат.

Серед них - 4 номінанти на премію "Оскар": "Три білборди за межами Еббінґа, Міссурі", "Примарна нитка", "Горе-творець", "Проект "Флорида".

Усі фільми покажуть мовою оригіналу із субтитрами.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися із фестивальними стрічками, на які варто звернути увагу. З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на сайті заходу.

"Проект "Флорида"

Драматична комедія розповідає історію 6-річної дівчинки Муні та її матері Хейлі. Живуть в дешевому мотелі "Чарівний замок". Життя його мешканців не є безхмарним. Більшість з них — матері-одиначки, яким доводиться важко працювати, щоб утримувати своїх дітей. Фінансова скрута не завадила Муні та її друзям провести насичене на пригоди літо. Разом вони пробираються до місцевого парку розваг, катаються на атракціонах та випрошують ласощі у продавців.

"Примарна нитка"

У центрі драматичної стрічки Пола Томаса Андерсона опинився лондонський кравець Рейнольдс Вудкок. У 1950-х роках кутюр'є одягав відомих кіноакторів, музикантів, членів королівської родини, зокрема й англійську королеву Єлизавету ІІ. Вудкоком цікавляться заможні й успішні жінки, та він не звертає на них уваги. Музою модельєра змогла стати лише офіціантка Альма, яку він зустрів під час мандрівки за місто. Однак спонтанне кохання Вудкока ставить під загрозу кар'єру, яку він побудував завдяки відмові від романтичних стосунків.

"Справжній Рокі"

Стрічка розповідає про життя боксера Чака Вепнера, його поневіряння до і після нетривалого спалаху у спортивній кар'єрі.
Чак Вепнер прославився завдяки бою з Мугаммедом Алі за титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі. Попри невтішні ставки букмекерів, Вепнер успішно відбивався від легендарного суперника. Однак у 15 раунді зазнав поразки, відправившись у нокаут. Після цих подій Вепнер став прототипом боксера Рокі Балбоа з оскароносного фільму 1976 року "Рокі".

"Школа 911"

Документальний фільм розповідає про роботу служби швидкої допомоги 20-тисячного містечка Даріен у штаті Конектикут. Закладом керують учні місцевої школи.
"Підлітки працюють у вільний час як волонтери, - каже режисер фільму Тім Воррен, - не отримують зарплати чи поблажок у школі. У середньому присвячують роботі 40 годин на тиждень. Їхня мотивація — приносити користь, відчувати відповідальність. Багато учнів хочуть потрапити до служби, але зі ста кандидатів обирають лише десять".

Режисер також проходив вишкіл у службі швидкої допомоги. У старших класах відповідав за роботу і утримання автомобілів, робив закупівлі, стежив за документами.
Тім Воррен особисто презентує стрічку в Києві у день її показу. Напередодні фестивалю проведе зустрічі із глядачами у Слов'янську та Краматорську.

"Я штовхатиму тебе"

У основу стрічки лягла історія двох друзів - Джастіна та Патріка. Один з них — на інвалідному візку. Вдвох наважуються на подорож вздовж Ель Каміно де Сантьяго — паломницького маршруту в Іспанії. Віряни долають його, щоб побувати на могилі апостола Якова.

Інвалідність не стає перепоною для друзів. Їм вдається здолати понад 800 км шляху. Режисери стрічки зафільмували їхню мандрівку тривалістю 34 дні. Протягом фільму розповідають про причини інвалідності Джастіна та історію його дружби з Патріком.

"Правдиве судження"

Троє колишніх засуджених заснували детективне агентство у Далласі, штат Техас. Герої документального фільму стверджують, що не скоювали злочинів, за які понесли відповідальність. Вирішили допомагати тим, хто може опинитися у подібній ситуації. У стрічці показують, як колишні в'язні заново вчаться жити на волі, відбудовують стосунки в родині та адаптуються в суспільстві.

Після показу стрічки правозахисники проведуть дискусію про безпідставні засудження в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік влаштував власне викрадення, щоб розважити друзів: 5 прем'єр українського прокату

На 68-му Берлінському кінофестивалі відбулася світова прем'єра соціальної драми "Коли падають дерева" української режисерки Марисі Нікітюк. Фільм бере участь у фестивальній програмі в номінації "Панорама" - другій за важливістю на кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть фільми номінантів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі