середа, 21 лютого 2018 13:28

На Берлінале показали фільм української режисерки
4

Марися Нікітюк презентувала фільм "Коли падають дерева" на Берлінале.
Фото: Facebook Philip Illienko
Серед глядачів — голова Держкіно Пилип Іллєнко, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, меценат Ігор Янковський.
Марися Нікітюк презентувала фільм "Коли падають дерева" на Берлінале.
Марися Нікітюк презентувала фільм "Коли падають дерева" на Берлінале.

На 68-му Берлінському кінофестивалі відбулася світова прем'єра соціальної драми "Коли падають дерева" української режисерки Марисі Нікітюк. Фільм бере участь у фестивальній програмі в номінації "Панорама" - другій за важливістю на кінофестивалі.

"На перший ринковий показ, куди приходять кінопрофесіонали, в залі зібралося багато людей. Зал був розрахований на 50 місць, а прийшло чоловік 80. Це вважається успіхом", - розповіла Марися Нікітюк.

Події картини розгортаються у селі поблизу Харкова. Глядачі побачать історію очима 4-річної дівчинки. Вона спостерігає за своєю сестрою-підлітком Ларисою, у якої зав'язуються стосунки з місцевим бандитом на прізвисько Шрам. Родина дівчини не схвалює її вибір. У головних ролях - Анастасія Пустовіт , Софія Халаімова, Максим Самчук.

Усього під час Берлінале заплановано 7 показів стрічки "Коли падають дерева": п'ять фестивальних і два закриті покази для професійного співтовариства.

На фестивалі Нікітюк претендує на 7 нагород - за найкращий дебют (50 тис. євро), нагороду глядацького голосування Panorama, премію "Світ кіно" (4 тис. євро), премію Гайнера Карова ( 5 тис. євро) та ще три премії від асоціацій кінокритиків.

Українська прем'єра фільму Марисі Нікітюк відбудеться на Одеському кінофестивалі. У прокат вийде 20 вересня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські фільми 2017 року показали в одному ролику

68-й кінофестиваль Берлінале стартував 15 лютого в столиці Німеччини. Триватиме до 25 лютого. Протягом 10 днів покажуть майже 400 фільмів з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «На Берлінале показали фільм української режисерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі