середа, 12 листопада 2014 17:11

У центрі Леся Курбаса відбудеться фестиваль сучасної драматургії

У центрі Леся Курбаса відбудеться фестиваль сучасної драматургії

Драматичний відділ НЦТМ імені Леся Курбаса вперше в Україні проводить проект "МоноЛІТ", спрямований на розвиток сучасної моноп'єси. В рамках заходу проводитимусь сценічні читання, вистави, видання антології, спілкування з практиками і теоретиками. Про це повідомляє Cultprostir.

Перший етап проекту відбудеться з 17 по 20 листопада в київському театрі імені Леся Курбаса. Після офіційного відкриття фестивалю "МоноЛІТ" заплановано виставу "Храм її диявола". 18 листопада на сцену вийдуть актори Запорізького академічного обласного театру з виставою "Зе чо ро". 19 листопада − сценічне читання Неди Нежданної "Голос тихої безодні". На 20 листопада заплановано дискусійну зустріч "Полілог: діалог про монолог" про особливості сучасної драматургії, театр під час війни, стилістичні особливості монодрами.

Один з провідних (та небагатьох) сучасних драматургів Неда Неждана так описала майбутнє читання на своїй сторінці у Facebook:

"Ви раптом відчули, що можете літати – як уві сні… Але щось вам заважає. Що? Затамоване неможливе кохання? Страшний біль утрати? Гріх провини? Страх смерті? Двобій вовка і птаха? Пошук найдорожчого? Чи може безодня – яка розростається навколо і в тобі? Голод, репресії, втечі… Пам'ять про минуле живе у серці і спалює твої крила, але вони все одно проростають у тривожне майбутнє…"

Зараз ви читаєте новину «У центрі Леся Курбаса відбудеться фестиваль сучасної драматургії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі