середа, 05 червня 2019 17:47

Успіх серіалу HBO привабив туристів до Чорнобиля

Успіх серіалу HBO привабив туристів до Чорнобиля
Турагенства, що організовують екскурсії до Чорнобиля, відзначають зростання кількості туристів на 40% порівняно з аналогічним періодом торік Фото: UATV

Американський серіал "Чорнобиль" від компанії HBO, що розповідає про катастрофу на ЧАЕС, привернув увагу до цієї історії і збільшив попит туристів на відвідування зони відчуження.

Турагенства, що організовують екскурсії до Чорнобиля, відзначають зростання кількості туристів на 40% порівняно з аналогічним періодом торік, повідомляє УНІАН.

Директор одного з агентств Сергій Іванчук розповів, що компанія побачила 30% зростання туристів, що вирушають у цей район у травні 2019 року порівняно з тим же місяцем торік. Деякі фірми пропонують спеціальні екскурсії місцями, які показали у серіалі.

"Багато хто приходить сюди, вони ставлять чимало питань про телешоу, про всі події. Люди стають дедалі допитливішими", - сказала гід Вікторія Брожко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саундтрек до серіалу "Чорнобиль" записав львівський хор

Екскурсії до Чорнобиля англійською мовою коштують близько $100 з людини. У міні-серіалі HBO показано наслідки вибуху, велика операція з ліквідації і подальше розслідування катастрофи. Територія навколо заводу зберігає відчуття постапокаліптичної пустки, де бродять бездомні собаки, а рослинність проростає в будівлі без вікон.

Жителі пострадянських країн, які з жахом дивляться серіал "Чорнобиль" від HBO, сприймають аварію на Чорнобильскій АЕС, як іноземці, адже вони також не знали правди про те, що трапилося.

Такий висновок зробив український журналіст Віталій Портников у своєму блозі на "Белсат".

Зараз ви читаєте новину «Успіх серіалу HBO привабив туристів до Чорнобиля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі