середа, 05 червня 2019 09:35

"Чорнобиль" відкрив людям правду - журналіст

Автор: belsat.eu
  Чорнобиль HBO став відкриттям для українців
Чорнобиль HBO став відкриттям для українців

Жителі пострадянських країн, які зараз із жахом дивляться серіал "Чорнобиль" від HBO, сприймають аварію на Чорнобильскій АЕС, як іноземці, аджу вони також не знали правди про те, що трапилося.

Такий висновок зробив український журналіст Віталій Портников у своєму блозі на "Белсат".

"Тепер уже американці розповідають новому поколінню українців і білорусів, через яку безвихідь пройшли їхні народи після Чорнобильської трагедії. І багато хто дивується цьому, як іноземці, тому що більшість живуть майже як іноземці у своїх власних країнах, оскільки тема Чорнобиля досі залишалася нібито на периферії їхньої свідомості", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал "1+1" покаже серіал "Чорнобиль"

Портников помітив, що аварія на військовому заводі "Кристал" у російському Дзержинську стала несподіваною ілюстрацією до показу американського серіалу "Чорнобиль".

"Російський глядач, звичайно, теж дивиться "Чорнобиль" і жахається. А поруч із ним горить Дзержинськ і громадянин не знає, чи може довіряти офіційній інформації про нову аварію. Що насправді відбулося на військовому заводі, які наслідки аварії для людей та екології ? І це не перша, і не остання така "післячорнобильська" катастрофа", – сказав журналіст.

Американський сценарист і режисер міні-серіалу HBO "Чорнобиль" Крейг Мейзін відкрив подробиці створення деяких персонажів картини. Зокрема, образ Уляни Хом'юк - голови урядової комісії СРСР із ліквідації наслідків аварії, був написаний із двох американок українського походження.

Зараз ви читаєте новину «"Чорнобиль" відкрив людям правду - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі