вівторок, 04 червня 2019 10:40

Головну героїню "Чорнобиля" написали з двох українок

Головну героїню "Чорнобиля" написали з двох українок
Фізика-ядерника Уляну Хом'юк зіграла англійська акторка Емілі Вотсон. Фото: кадр з серіалу

Американський сценарист і режисер міні-серіалу HBO "Чорнобиль" Крейг Мейзін відкрив деталі створення деяких персонажів картини. Зокрема, образ Уляни Хом'юк - голови урядової комісії СРСР з ліквідації наслідків аварії, був написаний з двох американок українського походження.

Вперше про аварію на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року Мейзіну розповіли Дора Хом'як і Уляна Леґедза.

"Він мені сказав, що має таку ідею — а я кажу: "Хом'як краще ні, може трішечки зміни?" - розповіла член правління волонтерської організації Razom For Ukraine Дора Хом'як. - То він перетворив прізвище на Хом'юк. А Уляна Леґедза з нами вчилась також, вона американка українського походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3D-модель енергоблоку з серіалу "Чорнобиль" створили українці

Коли він мені написав кілька років тому у твіттері, що починає знімати щось про Чорнобиль, то я поставилась до цього із застереженням, бо вже не перший раз хтось намагався розповісти щось про Україну, але виходило не дуже якісно. Однак цей серіал мені подобається, це дуже якісна робота".

Фізика-ядерника Уляну Хом'юк зіграла англійська акторка Емілі Вотсон.

"Ми задоволені тим, наскільки нам вдалось це зробити. Те, що народ України, Білорусі та Росії добре сприйняв наш серіал, значить для мене більше, ніж будь-яка рецензія критиків", - прокоментував Крейг Мейзін.

3 червня вийшла фінальна серія міні-серіалу "Чорнобиль" про аварію на ЧАЕС. Епізод має назву "Вічна пам'ять". У ній Валерій, Борис та Уляна намагаються розкрити правду про Чорнобиль.

Зараз ви читаєте новину «Головну героїню "Чорнобиля" написали з двох українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі