вівторок, 02 липня 2019 19:05

Усіх псів відправляють на звалище: цікаві фільми про собак

Усіх псів відправляють на звалище: цікаві фільми про собак
Фільм "Хатіко" зняли за реальною історією, що відбулась у Японії в 1920-х. culture.ru

2 липня по всьому світі відзначається міжнародний день собак. Пропонуємо ознайомитися із топ-5 найцікавіших фільмів про 4-лапих друзів людини.

"Острів собак", реж. Вес Андерсон. 2018 р.

12-річний хлопчик опікається корумпованим мером, який ненавидить собак. За указом політика усіх псів відправляють на звалище, що знаходиться на окремому острові. Хлопчик відправляється на пошуки свого друга на маленькому літаючому апараті.

"Хатіко: вірний друг", реж. Лассе Хальстрем. 2008 р.

Пес Хатіко постійно супроводжує свого хазяїна, який працює професором в університеті. Щоправда, на роботу собаці не можна, тому він чекає на вокзальній станції. Кожного дня. Одного разу професор вмирає посеред лекції, а Хатіко продовжує його чекати до кінця своїх днів. Фільм знятий за реальною історією, що відбулась у Японії в 1920-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанні посварилася з батьками та втікла з дому: цікаві книжкові новинки для дітей

"Собаче життя", реж. Лассе Хальстрем. 2017 р.

Свій шлях собака починає ще цуценям по кличці Бейлі, чиїм хазяїном є хлопчик Ітан. Однак, життя пса не таке довге, як людське. Бейлі помирає, коли хлопчик дорослішає. Виявляється, що пес вміє реїнкарнуватися. Постійно перероджуються в представника іншої породи, опиняючись у різних точках світу.

"Завдяки Він Діксі", реж. Вейн Ван. 2005 р.

Донька священника відчуває себе самотньою. Батько зовсім не звертає на неї уваги. Одного разу у супермаркеті дівчинка зустрічає бездомного пса та забирає його додому. Називає на честь магазину – Він Діксі. Доглядати за собакою виявляється не так легко, тому цим питанням переймаються усі члени родини, а потім і інші мешканці міста. Пес об'єднав самотню дівчинку із її батьком.

"Тернер і Хуч", реж. Роджер Споттисвуд. 1989 р.

Головний герой фільму сищик Скотт Тернер, який терпіти не може безлад. Йому у напарники дають незносного пса Хуча, що і хвилини не може просидіти на одному місці. Професіонал Тернер намагається знайти підхід до жахливої собаки.

Найгучніша прем'єра літа — фільм Квентіна Тарантіно "Одного разу… в Голлівуді" був презентований на Каннському кінофестивалі, де удостоїлася лише "Собачої пальмової гілки" — жартівливої премії, що вручають виробники корму для псів. Нагороду отримав американський стафордшир-тер'єр Бренді. За собаку приз забрав сам Тарантіно.

Прем'єра в Україні запланована на 8 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Усіх псів відправляють на звалище: цікаві фільми про собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі