субота, 01 червня 2019 12:50

Фанні посварилася з батьками та втікла з дому: цікаві книжкові новинки для дітей
5

1 червня кожного року святкується "Міжнародний день захисту дітей". На його честь gazeta.ua пропонує ознайомитися із дитячими книжковими новинками цього сезону різних українських видавництв. Від наймолодшого віку до 12+.

  yakaboo.ua
yakaboo.ua

"Зіронька Лаури", Клаус Баумгарт

4+

Маленька Лаура побачила зірку, що впала до городу та забрала її до себе під подушку. Наступного ранку дівчинка не виявила слідів знахідки. Лаура дуже засмутилася та вперше в житті зрозуміла, що таке втрата. Книга німецького письменника Клауса Баумгарта підіймає складні питання, з якими дітям доводиться зіштовхнутися при дорослішанні. Насамперед це "Навіщо щось мати, якщо ти все одно це втратиш?".

Видавництво "Навчальна книга-Богдан"

  cosmic.com.ua
cosmic.com.ua

"Джеронимо Стілтон: Перша миша на Місяці", Елізабета Дамі

6+

Джеронімо Стілтон — це сором'язлива миша, що вміє розмовляти та завжди проти своєї волі потрапляє у пригоди. Мешкає в Нью-Маус-Сіті на Мишиному острові, працює журналістом в газеті "Гризун". Він зірка та автор багатьох відомих книг. Хоче жити тихим життям, але родичі завжди втягують його у дивні історії. Цього разу скромній миші доведеться відправитися на Місяць, щоб битися із зграєю котів-піратів.

"Ірбіс Комікси"

  yakaboo.ua
yakaboo.ua

"Енола й незвичайні тварини", Жоріс Шамблен, Люсіль Тібодьє

9+

Продовження серії коміксів про ветеринарку, що працює лише з казковими тваринами. Енола із бузковим волоссям лікує фей, драконів, кентаврів та інших фантастичних істот. Дівчинка подорожує світом разом із своїм котом та випробовує винаходи геніального професора. Її дім знаходиться в музеї природознавства, тому Енола так гарно знається на тваринах. Історія розпочинається з гаргульї, яка доставляє незручність відвідувачам церкви. По невідомим причинам казкова істота крутиться та поливає усіх водою.

Nasha idea

  yakaboo.ua
yakaboo.ua

"Тінь на півночі. Таємниця Саллі Локгарт", Філіп Пулман

12+

Англієць Філіп Пулман написав продовження своєї популярної дитячої книги "Рубін в імлі". Розповідає про дівчинку Саллі, яка розплутує таємничі справи. Тепер вона подорослішала та закохалася. Розслідування залишилися позаду. Саллі живе з чоловіком, працює в сфері фінансів. Одна з її клієнток втрачає всі свої заощадження в результаті махінацій. Це призводить до ряду загадкових вбивств. За жахливими подіями стоїть олігарх, що володіє компанією "Тінь на півночі". Він створив зброю масового ураження під назвою "парові рушниці".

Nebo BookLab Publishing.

  schoolbook.com.ua
schoolbook.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаррі Поттер повертається: Джоан Роулінг анонсувала 4 нових оповідання

"Замок у хмарах", Керстін Ґір

12+

17-річна Фанні посварилася з батьками та втікла з дому. Тепер вона вимушена працювати у місці, яке називають "Замком у хмарах". Старовинний готель в горах, де мешканці видають себе не за тих, ким вони є. Дівчина тремтливо чекає на Різдво. З наближенням свята в готель з'їжджаються все більше людей. У Фанні безліч роботи, тому вона спершу не помічає загадкових подій. Дівчині доведеться розплутати таємничу справу та опинитися в центрі пригод. Історія нагадує казку про Попелюшку з елементами детективу.

"Школа"

У 2010 році японський письменник та режисер мультфільмів Хаяо Міядзакі до власного 60-річчя склав список улюблених книг для дітей та розділив його по країнам. З Англії туди увійшов "Вінні-Пух" Алана Мілна, "Хоббіт або туди і назад" Джона Толкіна, з Франції "Три Мушкетера" Александра Дюма, "Маленький принц" Антуана де Сент-Екзюпері, а з Японії "Ресторан багатьох замовлень" Кендзі Міядзави.

Зараз ви читаєте новину «Фанні посварилася з батьками та втікла з дому: цікаві книжкові новинки для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі