середа, 20 березня 2013 11:15

"Усі чоловіки відрощують нігті на трьох пальцях" - перший в Україні тревелог киянка написала про Шанхай

  Обкладинка книги
Обкладинка книги

"Шанхайський тревелог" - перша в Україні інтерактивна книга-подорож киянки, журналіста та блогера Саші Дрік. Це 16 коротких розділів і 30 цікавих фактів про життя іноземки у Шанхаї. Уперше авторка побувала в місті навесні, а восени поїхала туди жити на три місяці.

- Три місяці - це мінімальний срок щоб зануритися в культурне середовище. Все почалося з дописів у блозі, - розповідає про задум Саша Дрік. - За статистикою блог відвідали з тисячі людей з усього світу. Тому виникла ідея зробити інтерактивну книгу про надзвичайно динамічний і кольоровий Шанхай.

- Що це за жанр такий - тревелог?

- Тревеолг - це аналітичні записки подорожуючого. Але на відміну від звичайних подорожніх заміток передбачає більше заглиблення в середовище. Я жила в Шанхаї, шукала роботу, спілкувалася з людьми, ходила по магазинам, купувала речі, стикалася з проблемами, як платити за житло і так далі.

- Тобто це ще й додаткові поради подорожуючому?

- Це життєві глави про ті події, які відбувалися зі мною у цьому місті. У них є і романтичні стосунки, і знайомство з китайською родиною, і як я ходила в шанхайську лікарню. Важко, якщо не говориш китайською мовою. Не дивлячись на те, що це бізнесова столиця, там все одно мало людей, які знають англійську. Елементарно, якщо я сідала в таксі, то не могла пояснити водієві куди їхати. Я копіювала собі ієрогліфи на телефон і показувала таким чином адресу.

- Які можливості інтерактивної книги?

- Можна перелистувати галереї фотографій, скролити текст. У рамках одного вікна прочитати всю главу та переходити за посиланнями на мої статті про Шанхай. Можна робити помітки, закладки. Ти постійно взаємодієш з книгою. Пізніше я ще додам відео до тревелогу. Найголовніше - це можливість постійно оновлювати книгу. Ті, в кого вона вже є на iPad отримують автоматичне повідомлення про те, що книга оновилася.

- Яке найнезвичніше відкриття про місто?

- Те що чоловіки відрощують нігті на трьох пальцях: мізинці, великому та вказівному пальцях. Це давня китайська традиція. Їй більше 3000 років. Вважалося, що таким чином імператор налагоджує звязок з вищиими силами. І усі - починаючи від водіїв таксі і закінчуючи бізнесменами - відрощують нігті на удачу та успіх. Або наприклад, що помідор - це фрукт. Їх продають поряд з яблуками. Або ж, приміром, власники нових мопедів, найпопулярнішого виду транспорту у Шанхаї, навмисне дряпають і вимазують брудом свої мопеди. Якщо цього не зроблять, то завтра їх вкрадуть.

Книгу можна безкоштовно скачати для планшетів iPad.

Зараз ви читаєте новину «"Усі чоловіки відрощують нігті на трьох пальцях" - перший в Україні тревелог киянка написала про Шанхай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі