вівторок, 29 жовтня 2013 12:01

Уперше в Україні проходить фестиваль знаменитого італійського сценариста Тоніно Гуерра
9

На вихідних відбулося відкриття ретроспективних кінопоказів за сценаріями відомого італійця Тоніно Гуерра. Це одна з подій, яка запланована в рамках Фестивалю Тоніно Гуерра в Києві.

26 жовтня о кінотеатрі "Правда" на кіностудії FILM.UA показали фільм Антоніоні "Фотозбільшення". Вечір вів кінокритик і куратор NoName Club Андрій Алферов. А цієї неділі, 3 листопада, покажуть фільм "Забриски-пойнт" режисера Мікеланджело Антоніоні. Це один з центральних фільмів культури хіпі. Також гості вечора зможуть поспілкуватися з режисером Романом Балаяном і почути інтерв'ю з дружиною Мікеланджело Антоніоні - Енріке, яке було записано спеціально для фестивалю.

9 листопада покажуть фільм "Амаркорд" Федеріко Феліні і "Довга подорож" Андрія Хржановського. 16 листопада - "Лев з великою бородою" Андрія Хржановського і "Все добре" Кірка Джонса. Закриє ретроспективу стрічка Андрія Тарковського "Ностальгія" 23 листопада.

Тоніно Гуерра - відомий італійський кіносценарист, поет, письменник, художник, друг Федеріко Фелліні, Мікеланджело Антоніоні, Франческо Розі, Джузеппе Торнаторе, Андрія Тарковського та інших великих режисерів, лауреат трьох премій "Оскар" і семи "Пальмову гілок" за такі фільми, як "Фотозбільшення", "Амаркорд", "І корабель пливе...", "Казанова 70".

"Тоніно Гуерра як поет і художник і ще група відкритих і закоханих у світ людей зробили переворот у світогляді, мистецтві, культурі, естетиці у важкі повоєнні роки середини минулого століття. В умовах обмежених матеріальних можливостей вони не тільки дали надію і розповіли людям про себе, але і вдихнули сили для подолання всіх труднощів. Ми сподіваємося, що зустріч з сучасним європейським мистецтвом в особі Тоніно Гуерра пожвавить духовні зв'язки і надихне людей на творення. Відкритий, майже дитячий погляд дорослого сформованого майстра надихає любити прості речі і події життя", - переконані куратори фестивалю.

Фестиваль триватиме до 24 листопада. Крім ретроспективних показів у програмі - виставка робіт Тоніно Гуерра в галереї Pete-Art та виставка фотографій Юрія Роста "Веселка Тоніно Гуерра" у Будинку культури та освіти "Майстер Клас", а також різноманітні зустрічі та спілкування з режисерами, про яких детально висвітлюється на сторінці фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в Україні проходить фестиваль знаменитого італійського сценариста Тоніно Гуерра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі