пʼятниця, 22 березня 2013 14:16

Уперше сучасну літературу України представляють на Паризькому книжковому салоні

 

Українська сучасна література вперше представила свій павільйон на 33-му Паризькому книжковому салоні, передає УКРІНФОРМ.

"Вперше Україна представлена окремим павільйоном з сучасною літературою і авторами на популярному Паризькому книжковому салоні", - зазначила один з організаторів павільйону, представник видавництва "Кальварія" Анетта Антоненко.

За її словами, унікальну можливість для франкомовних читачів познайомитися і отримати книгу з автографом українських письменників: Любка Дереша, Антона Кушніра, Євгенії Кононенко, Марина Гримич, Ірен Роздобудько, Івана Рябчого та Дмитра Чистяка - в окремому павільйоні створив фонд OpenUkraine. Український павільйон діятиме у столичному виставковому комплексі "Порт де Версаль".

Програма роботи першого дня передбачає презентації новинок сучасної української літератури, а також дискусію на тему "У межах кордонів Європи: Україна" за участю директора Європейського літературного фестивалю Софі Жульєн, викладача INALCO Ірини Дмитришин та письменника Антона Кушніра. Планується також презентація програми підтримки перекладів, яка здійснюється фондом OpenUkraine.

Участь у книжковому форумі передбачає також презентацію книги французького письменника Романа Рижка "Чорна наречена" та Альманаху сучасної української літератури, заплановані творчі зустрічі з українськими авторами.

Паризький книжковий салон триватиме до 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «Уперше сучасну літературу України представляють на Паризькому книжковому салоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі