середа, 26 квітня 2017 19:28

Українського режисера запросили в США викладати акторську майстерність

Автор: chasopys.ua
  Художній керівник Львівського театру ім. Леся Курбаса, режисер Володимир Кучинський
Художній керівник Львівського театру ім. Леся Курбаса, режисер Володимир Кучинський
"Володимир Кучинський - легендарна постать, один із тих, за чиїми виставами вивчатимуть історію українського театру кінця ХХ - початку ХХІ століття у майбутньому. Небагато кому з режисерів покоління Кучинського вдалося створити свій театр. А Львівський академічний театр імені Леся Курбаса - дійсно самобутній, унікальний. Протягом кількох десятиліть - це флагман експериментального театру в Україні", - розповідає театрознавець Ірина Чужинова.

Художній керівник Львівського театру ім. Леся Курбаса, режисер Володимир Кучинський народився 14 жовтня 1958 року у Львові. Навчався режисурі в Анатолія Васильєва у Москві. Разом з Олегом Драчем і Тетяною Каспрук створив молодіжний театр імені Курбаса. Від 1988 року - художній керівник. 1994-го став заслуженим діячем мистецтв України, 1989-го - лауреатом літературно-мистецьких премій імені Василя Стуса, 2000-го - імені Леся Курбаса, 2006 року - лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка.

У театрі Володимир Кучинський здійснив понад 20 постановок. Серед останніх вистав Ma-na Hat-ta за Інґеборґом Бахманом, "Амнезія, або Маленькі подружні злочини" за Еріком-Еммануелем Шміттом, "Між двох сил" Володимира Винниченка, "Формули Екстази" на основі поезій Богдана-Ігоря Антонича, "Так казав Заратустра" за Ніцше та Клімом.

Викладає акторську майстерність та режисуру при Львівському університеті ім. Івана Франка. Читав лекції з акторства та режисури в театральних школах Польщі та Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це як встромляти ножа у живіт курки" - покажуть виставу для дорослих

Театр Володимира Кучинського здобував перемоги на міжнародних фестивалях в Україні, Росії, Польщі, Єгипті, Македонії, Албанії. Брав участь у міжнародних проектах у США, Великій Британії, Італії. 2007 року театру присудили звання академічного.

"Кучинський не просто досліджував і продовжує вивчати різні театральні практики, він їх активно впроваджує у виставах. Ці спектаклі ні з чим не сплутаєш, акторів розпізнаєш із сотні інших - для мене це безпомильна ознака театрального феномену - феномену театра імені Леся Курбаса", - додала Ірина Чужинова.

Нині Володимир Кучинський бореться з важкою недугою - гострим лейкозом.

Для охочих підтримати режисера - реквізити банку для переказу коштів:

Приватбанк 4149 4996 4305 6417
Онещак Олег Анатолійович
(картка для соціальних виплат на лікування Кучинського Володимира Степановича)

Валютний рахунок:

ONESCHAK OLEH
Ukraine, area Lvivska, city Lviv, street Tarnavskoho, 118, #59
IBAN: UA583052990004149499644444349
Account: 4149499644444349
Bank of Beneficiary: PRIVATBANK
SWIFT CODE: PBANUA2X
Intermediary Bank: JP MORGAN CHASE BANK
SWIFT CODE: CHASUS33
Correspondent Account: 0011000080
Bank Information for Contributions in $USD to Volodymyr Kuchynsky's Medical Treatment

Зараз ви читаєте новину «Українського режисера запросили в США викладати акторську майстерність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі