пʼятниця, 03 березня 2017 12:04

"Це як встромляти ножа у живіт курки" - покажуть виставу для дорослих
6

Фото: afisha.vash.ua

3 та 5 березня о 19:00 виставу "Ножі в курях, або Спадок мірошника" покажуть у Львіському театрі ім. Леся Курбаса. Режисер Володимир Кучинський. Постановка за п'єсою сучасного шотландського драматурга Девіда Гарровера. Має вікове обмеження для глядачів — від 16 років. Вартість квитків — від 80 до 200 грн.

"Це не вистава, а провокація для роздумів. В Україні п'єсу ставили двічі — на малій сцені у театрі Франка і у нас. Вийшли дві зовсім різні вистави. Бо твір має декілька смислових шарів. Можна обрати, на який саме робити акцент", — говорить Володимир Кучинський.

За сюжетом орач Вільям та його молода дружина живуть розміреним і буденним життям у селі. Час та місце дії невідоме. Щодня подружжя сумлінно обробляє землю. Одного дня спокій порушує мірошник Гілберт Горн. Він – самітник, який відмовляється жити за законами громади села. Інші його осуджують і ненавидять. Гілберт втручається у стосунки Вільяма та його жінки. Утворюється любовний трикутник. Спонукає дружину орача нехтувати соціальними нормами вслід за ним. Говорить, що це — єдиний можливий шлях відшукати себе. Горн, на відміну від Вільяма, багато читає, роздумує і пише. Намагається дати власні назви речам. Закликає те саме робити дружину.

"Я не поле. Як це я – поле? Поле – воно яке? Рівне. Сире. Чорне від дощу. Я не поле, - говорить дружина орача у виставі. Світ тут, перед моїми очима, а я тільки повинна встромляти назви у все, що є довкола мене, так, як я встромляю ножа у живіт курки", - завершує вона свій фінальний монолог у виставі.

Вільяма зіграв Олег Цьона. Роль Гілберта Горна виконав Андрій Козак. Образ молодої дружини на сцені втілила Наталія Рибка-Пархоменко. Дует двох останніх акторів глядачі бачать не вперше. Також грає сімейне подружжя в іншій постановці Володимира Кучинського – "Амнезія, або Маленькі подружні злочини".

У декораціях вистави "Спогади мірошника" використали картини української художниці Катерини Білокур. Зокрема натюрморти "Квіти та овочі" і "Бурячок", створені у 1959-1960 роках. З англійської п`єсу переклав Олекса Негребецький. Він — автор перекладу серії американських фільмів "Пірати Карибського моря" з Джонні Деппом у головній ролі.

Вперше "Ножі в курях" поставили 1995 року в единбурзькому театрі "Травенс". В Україні вона дебютувала в листопаді минулого року на камерній сцені театру ім. Івана Франка.

Засновник і художній керівник Львівського театру ім. Леся Курбаса 58-річний Володимир Кучинський страждає на гострий лейкоз. Діагноз поставили минулої осені. Він лікується в Ізраїлі. Вже провели 3 курси терапії. Для закріплення результату залишилося провести ще 2 курси. На них потрібно зібрати $50 тис. - близько 1,36 млн грн.

Для охочих підтримати Володимира Кучинського:

Реквізити банку для переказу коштів:

Приватбанк 4149 4996 4305 6417
Онещак Олег Анатолійович
(картка для соціальних виплат на лікування Кучинського Володимира Степановича)

Валютний рахунок:

ONESCHAK OLEH
Ukraine, area Lvivska, city Lviv, street Tarnavskoho, 118, #59
IBAN: UA583052990004149499644444349
Account: 4149499644444349
Bank of Beneficiary:
PRIVATBANK
SWIFT CODE: PBANUA2X
Intermediary Bank:
JP MORGAN CHASE BANK
SWIFT CODE: CHASUS33
Correspondent Account:
0011000080
Bank Information for Contributions in $USD to Volodymyr Kuchynsky's Medical Treatment

Зараз ви читаєте новину «"Це як встромляти ножа у живіт курки" - покажуть виставу для дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі