вівторок, 24 листопада 2020 13:57

Український фільм став кращим на кінофестивалі в Італії

Український фільм став кращим на кінофестивалі в Італії
Кінострічка "Цей дощ ніколи не закінчиться" стала результатом спільної праці України, Латвії, ФРН та Катару. Фото: pixabay

Фільм "Цей дощ ніколи не закінчиться" режисерки-документалістки Аліни Горлової став кращим повнометражним документальним фільмом на кінофестивалі Festival dei Popoli у Флоренції.

Через пандемію цього року захід пройшов в онлайн-форматі, повідомили на сторінці фестивалю у Facebook.

Кінострічка "Цей дощ ніколи не закінчиться" стала результатом спільної праці України, Латвії, ФРН та Катару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили претендентів на отримання Шевченківської премії

Сюжет розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана та його родину, котра втекла від війни в Сирії, але опинилася в Україні, де теж почався збройний конфлікт.

Попередня робота Аліни Горлової "Явних проявів немає" - про боротьбу жінки-ветерана україно-російської війни на Донбасі з посттравматичним стресовим розладом. Стрічка отримала 4 нагороди на міжнародному фестивалі DocuDays UA 2017 року та ще низку поважних відзнак.

Фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" показуватимуть у кінотеатрах з 26 листопада. Світова прем'єра відбулася на американському кінофестивалі "Санденс", де він отримав премію за найкращу режисуру в категорії світового документального кіно. "Земля блакитна, ніби апельсин" – повнометражний дебют режисерки та письменниці Ірини Цілик. Розповідає про сім'ю, яка живе у містечку Красногорівка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм став кращим на кінофестивалі в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі