середа, 21 грудня 2016 12:13

Український фільм "Алкоголічка" переміг на міжнародному кінофестивалі

Автор: http://www.okino.ua/
 

10-річній Аліні довелось танцювати у 5-градусний мороз на вулиці. Напередодні температура повітря впала, йшов сніг. Але акторка Марина Ластовіна, яка її зіграла, витримала всі дублі.

21 грудня 2013 року український фільм "Алкоголічка" на міжнародному кінофестивалі в індійському Нью-Делі нагородили як найкращу короткометражку.

Режисерка стрічки Юлія Гонтарук розповідає історію залишеної мамою-алкоголічкою дівчинки. Жінка підробляла стриптизеркою, а потім лишила дитину і зникла. Аліна живе з тіткою, яка змушує її торгувати на базарі рибою. Переконана - в цілому світі її любить тільки лялька. Говорить з нею, спить. Одного разу дівчинка бачить оголошення про набір до дитячого танцювального колективу "Віночок". Для неї - це єдина надія вирватися зі свого сірого життя. Тітка не розуміє такого захоплення. "Чого це ти коси розпустила? Це тобі не бордель. Не підеш завтра на свій балет. Не заслужила", - каже Аліні, коли та повертається зі школи. Але все ж дозволяє їхати з колективом на гастролі. Собі забирає її стипендію за навчання. Але Аліна не полетіла в Італію. Її відправляють додому. Насправді дівчат везли для роботи в нічних клубах. Організаторка цих "гастролей" - колишня повія, пожаліла Аліну.

Автор: http://joinfo.ua/
 

"Алкоголічка" — соціальна драма. Її персонажів можна щодня побачити в маршрутці чи на базарі. Ця історія сучасна, відбувається тут і зараз, у місті, в якому я живу. В цій країні існує маленька дівчинка, котра мовчить не тому, що хвора або німа, – вона інакша. Не хоче і не може ототожнювати себе з усім навколо", - каже про героїню своєї картини режисерка Юлія Гонтарук.

Знімали стрічку у київському аеропорту "Жуляни" та на Дарницькому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італієць пливе по річці на труні українського заробітчанина - вийде перша італійсько-українська комедія

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Алкоголічка" переміг на міжнародному кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі