понеділок, 27 травня 2013 13:36

Українські музиканти записали альбом дитячих пісень "Віршолюбики"
8

Фото: Фото: Gazeta.ua

Українські музиканти на чолі з Едуардом Приступою (гурт "Неділя") завершили роботу над альбомом дитячих пісень "Віршолюбики". До нього ввійшли пісні на вірші сучасних українських і зарубіжних поетів, більшість з яких були надруковані у видавництві "Грані-Т".

Збірка дитячих пісень "Віршолюбики" - музичне втілення однойменного проекту, започаткованого видавництвом "Грані-Т" у лютому 2012 року. У жовтні відбулися "Музичні Віршолюбики", під час яких Едуард Приступа на прохання видавництва створив і заспівав кілька пісень на слова Михаїла Яснова з книжки "Неслухняний дідусь". Це і стало початком творчого експерименту.

"Віршолюбики" - благодійний проект, музику для якого створював Едуард Приступа та Орест Криса. Записаний за підтримки Радіо КПІ.

"Мені зателефонувала Тетяна Терен і запропонувала взяти участь у благодійному проекті, почитати книжки та поспівати пісень на тексти із книжок для дітей - розповів Едуард Приступа, ідейний натхненник і продюсер альбому "Віршолюбики". - Я погодився, створив декілька композицій. Після цього до мене прийшла ідея зробити цілий проект з пісень для дітей… Під час створення композиції "Три замріяні коти", я зрозумів, що її має співати Мирослав Кувалдін (The ВЙО), зателефонувавши до нього з пропозицією взяти участь у проекті, отримав позитивну відповідь. Далі я вирішив запросити ще більше учасників... Так, у грудні минулого року закипіла робота! Під кожного артиста писав окрему пісню, щоб вона, так би мовити, підходила його стилю, образу, але, також була і в концепції альбому. У створенні музики мені допомагав мій колега Орест Криса. Майже півроку ми плідно працювали на студії та поза її межами і результат зовсім скоро можна буде послухати на СД. Одразу мною було прийняте рішення зробити проект благодійним. З усіма артистами ми домовились, що вилучені кошти з продажу передамо в фонд "Приятелі дітей".

Дитячі поезії Юрка Бедрика, Івана Андрусяка, Леоніда Сороки, Михаїла Яснова, Андрея Хадановіча, Юліана Тувіма й Вадима Лєвіна, Юрія Дубиньского, Андрія Шалімова заспівали популярні українські виконавці - дует "Анна-Марія", Solomina, Тоня Матвієнко, Росава, Юрко Журавель ("ОТ VINTA"). Також - Мирослав Кувалдін ("The ВЙО"), Орест Криса ("Татхагата"), Росава, гурти "Неділя", "Kozak System", "Астарта", Вадим Красноокий ("Mad Heads XL"), Катерина Марусик, Олег Кєнзов, Ді.Ор, Наташа Гордієнко, Олег Саліванов та Святослав Коляда.

Зараз ви читаєте новину «Українські музиканти записали альбом дитячих пісень "Віршолюбики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі