пʼятниця, 17 лютого 2012 22:35

"Українська поезія починає входити у світовий літературний процес"

"Українська поезія починає входити у світовий літературний процес"

29 лютого у 131 країні світу відбудуться Всесвітні поетичні читання. Україна також приєдналася до планетарної ініціативи: вечори поезії відбудуться у трьох українських містах – Києві, Львові і Тернополі.

Про це Gazeta.ua розповіла директор Міжнародного поетичного фестивалю "MERIDIAN CZERNOWITZ"  та член координаційної ради Всесвітнього Поетичного Руху Ірина Вікирчак.

"У липні 2011 року я була присутня серед директорів фестивалів-засновників Всесвітнього Поетичного Руху, ряди якого поповнюються кожного дня поетами, культурними менеджерами, організаторами фестивалів та поетичних подій з усіх континентів. Основна перевага - можливість швидкої співпраці з колегами та авторами з різних країн. Тоді я ще не могла сказати напевне, настільки актуальним видасться українцям участь у такій організації. Мені дуже приємно бачити, що  у графі "Країни" на будь-якому веб-сайті, що стосується поетичних чи літературних подій, нарешті з'явилась і Україна", - розповіла Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські поети читали "поезію на зиму"

У Києві Всесвітні поетичні читання відбудуться 29 лютого у Букарні "БАБУЇН" (вул. Симона Петлюри, 10), початок о 18:00. Там Ірина Вікирчак розповідатиме про Всесвітній Поетичний Рух. Також читатимуть молоді поети: Богдан-Олег Горобчук, Дмитро Лазуткін, Павло Коробчук, Юлія Скорода, Ірина Цілик та Ірина Шувалова. Крім того, виступить гурт "Київські торти".

Координатор Літературного клубу "МАРУСЯ" (який організовує читання в Києві) Марія Придьма наголосила, що українська поезія "починає входити у світовий літературний процес".

"І найголовніше, що наша акція не є одиноким випадком, а просування української літератури за кордоном переростає у систематичні дії. Це, звісно, радує і надихає", - зазначила Марія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях Жадан читатиме соціальну поезію на базарі для 4 тисяч людей

У Львові вечір відбудеться у Книгарні "Є" (просп. Свободи, 7), початок о 18:00. Окрім молодих авторів, свою поезію прочитають Маріанна Кіяновська, Галина Крук, Мар'яна Максим'як, Остап Сливинський та інші.

У Тернополі читання розпочнуться 29 лютого о 18:30 у Книгарні "Є" (вул. Валова, 7-9).

Зараз ви читаєте новину «"Українська поезія починає входити у світовий літературний процес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі