пʼятниця, 06 грудня 2013 11:49

Українська Гельсінська спілка відмовилася від співпраці з урядом Азарова

Українська Гельсінська спілка відмовилася від співпраці з урядом Азарова
Фото: uareview.com

Українська Гельсінська спілка з прав людини припиняє співпрацю з діючим урядом України у зв'язку з силовим розгоном мирного зібрання на Майдані Незалежності в Києві 30 листопада.

У заяві УГСПЛ повідомляється про відкликання представника союзу зі складу Конституційної асамблеї і припинення участі в дорадчих органах та громадських радах, створених при центральних та регіональних органах державної влади. У УГСПЛ також заявили про створення незалежної громадської комісії з розслідування дій влади в Києві та інших містах під час Евромайдану і запрошують всі правозахисні організації і юристів приєднатися до роботи цієї комісії.

Як повідомлялося, у Києві 30 листопада близько 4 години ранку співробітники спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали Евромайдан на Майдані Незалежності. При цьому було затримано 35 учасників акції. Постраждалих 79 осіб, десять з них були госпіталізовані, двоє досі залишаються в лікарнях.

Зараз ви читаєте новину «Українська Гельсінська спілка відмовилася від співпраці з урядом Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути