пʼятниця, 06 грудня 2013 10:58

Активісти заявляють, що акцію під "Межигір'ям" не зупинити репресіями

Активісти заявляють, що акцію під "Межигір'ям" не зупинити репресіями
Фото: "Радіо Свобода"

Опозиційні активісти заявляють, що акцію з пішої ходи до "Межигір'я", де мешкає президент України Віктор Янукович, не зупинити репресіями.

6 грудня активісти Євромайдану організовують туристично-культурно-просвітницьку ходу "Проща до Дзвонкової Криниці", яка знаходиться в селі Нові Петрівці, біля паркану президентської резиденції "Межигір'я", - нагадує "Радіо Свобода"

Ініціатори цієї акції не дуже й приховують, що її метою є тиск на президента Віктора Януковича, а культурно-просвітницька форма обрана через судову заборону на політичні акції. Політтехнологи припускають, що така акція може мати успіх і змусити владу нервувати. Між тим, напередодні працівники МВС затримали одного з організаторів акції.

Одна з організаторів ходи громадська активістка Тетяна Чорновіл вважає, що за допомогою такої акції влада краще зрозуміє ситуацію в державі.

"Упевнена, що Янукович не розуміє того, що відбувається в країні, не розуміє, що це загальноукраїнський рух. Варто йому це показати, бо він цього не бачить", – каже вона.

Напередодні кількадесят активістів здійснили, як вони кажуть, тестування пішого маршруту до "Межигір'я". Тетяна Чорновіл, яка була серед них, згадує, що йти було дуже легко, адже дорога на "Межигір'я" широка і гарно відремонтована.

Щоправда, суд заборонив будь-які політичні акції на території Нових Петрівців, тож, організатори ходи йдуть на прощу. Дзвонкова криниця знаходиться в лісі, а тому, якщо прийдуть прочани, для охорони лісового периметру довжиною 4 км доведеться задіяти тисячі бійців "Беркуту". Отже, діючи подібним чином, активісти відволікають значні міліцейські сили від центру Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Януковича не хоче ніхто — ні країна, ні Захід, ні Путін, ні олігархи"

"Щоби не підставляти людей, ми організували прощу на це святе джерело, яке знаходиться під самим парканом "Межигір'я", – зазначає Тетяна Чорновіл.

Проща до "Межигір'я" планується як піша, так і у вигляді автопробігу. Однак напередодні увечері працівники МВС затримали одного з організаторів автопробігу, активіста організації "Дорожній контроль" Андрія Дзиндзю – начебто у справі сутичок під адміністрацією президента. Спроби депутатів та активістів звільнити його успіху не мали.

Однак інші організатори ходи запевняють, що репресії їх не зупинять. Між тим, провести акцію під "Межигір'ям" закликають і зі сцени на Майдані Незалежності.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Активісти заявляють, що акцію під "Межигір'ям" не зупинити репресіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути