пʼятниця, 29 червня 2012 17:17

Українці масово відмовляються від стаціонарних телефонів

Українці масово відмовляються від стаціонарних телефонів
Стаціонарні телефони можуть стати пережитком минулого. Фото: vkurse.ua

Жителі великих міст масово відмовляються від стаціонарних телефонів. За непотрібністю і через дорожнечу. Якщо так буде тривати й далі, стаціонарний апарат може спіткати доля проводового радіо, яке навіть у селах зараз слухають дуже рідко.

Збільшення абонентської плати за телефонний зв'язок буде проведено в два етапи. З першого липня - на 10 відсотків. Для городян у середньому це дві з половиною гривні. Для жителів сіл - півтори. Другий етап - з 1 листопада - на таку ж суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмови по стаціонарному телефону подорожчають ще на 10%

"Незважаючи на незначне підвищення в 2011 тарифів на послуги місцевого телефонного зв'язку, вони залишаються збитковими для операторів телекомунікацій, оскільки в результаті інфляційних процесів собівартість цих послуг збільшується", - пояснила Тетяна Ієвлева, заступник директора департаменту економічного аналізу НКРЗ.

Аналітики ринку відзначають: проблема не в низькій абонплаті, а у високій собівартості, половину якої складає зарплата працівників компаній-операторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни відмовляються від домашніх телефонів

"У мене виникає питання як у споживача, чи повинен я кожен місяць платити 15 гривень на утримання людей, які мені надають не кращого рівня послуги", - міркує Олександр Паращій, директор департаменту інвестиційної компанії. Жителі мегаполісів стаціонарні апарати просто відключають, через що оператори щорічно втрачають 4 відсотки абонентської бази.

"Два роки вже без стаціонарного телефону. Переваги мобільного в тому, що є зв'язок з близькими, а стаціонарний не має такої можливості", - розповідає українець, який відмовився від послуг стаціонарного зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово відмовляються від стаціонарних телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути