четвер, 11 серпня 2011 16:45

Українське кіно про війну показали в Швейцарії

Українське кіно про війну показали в Швейцарії

На фестивалі в Локарно відбулася прем'єра фільму "4 дні в травні". Над фільмом працювала команда з Украині, Німеччини та Росії.

Фільм показали в кінозалі фестивалю під відкритим небом.

"Фестиваль в Локарно - один з головних європейських кінофестивалів, поступається, мабуть, тільки Каннам та Венеції. У фестивалів такого рівня завжди максимально прозорий відбір, розповів Олег Степаненко, продюсер і керівник компанії Аврора, яка брала участь у зйомці фільму. - Ми відправили туди наш фільм "4 дні в травні", і його вибрали для показу на Пьяцца Гранде. Це найбільший відкритий кінотеатр у Європі. Фільм одночасно зможе побачити 8 тисяч глядачів. І для нас, і для України в цілому це велике досягнення".

Фільм побудований на історичному нарисі Дмитра Фоста. Події воєнних років показані як враження головного героя, 13-річного хлопчика.

За словами продюсерра, український фільм на цьому фестивалі представлено вперше. Крім "4 днів в травні" для показу відібрані фільми з США, Японії, Великобританії, Канади.

Після фестивалю в Локарно фільм "4 днів в травні" вирушить у Виборг, на фестиваль "Вікно в Європу".

Зараз ви читаєте новину «Українське кіно про війну показали в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі