четвер, 25 квітня 2013 01:21

У Вінниці відбувся "Джазовий переполох"
15

Фото: Фото: Вікторія Микитюк

У Вінницькому торговому центрі "Мегамолл" відбувся "Джазовий переполох". Свято приурочено до Міжнародного дня джазу, який буде 30 квітня. Організатором став департамент культури Вінницької міської ради.

Як зазначили чиновники, основною метою свята є "підвищення ступеня інформованості міжнародної громадськості про джаз як про силу, що сприяє миру, єдності, діалогу і розширенню контактів між людьми".

Розважали гостей квартет "Камертон", ансамбль скрипалів "Елегія", ансамблі "Cherry jam", "Мрія" та "Айстри".

В стилі диксиленду свої композиції виконали ансамбль "Гармонія" та проект "Spring sound project" Тетяни Войтишиної та Сергія Макарова. Приємно здивував публіку міський естрадно-духовий оркестр "ВінБенд". Усі колективи після виступів отримали подяки від мера міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Джаз Коктебель" закривали без трусів

Охочі могли не тільки почути дивовижну музику джазу, а й побачити її. "Родзинкою" стала виставка тридцяти фоторобіт вінницького фотографа Максима Кушки "Всесвіт джазу". Там були світлини із вінницьких джазових фестивалів за попередні роки. Також було представлено багато фото світових зірок джазу.

"Вважаю джаз особливою музикою, це універсальна мова свободи та творчості. Вона об'єднує людей всіх національностей. Її варто популяризувати. Сьогодні прийшла із внучкою, щоб привчити її до якісної музики", - розповіла глядачка Тетяна Мурована, 56 років.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці відбувся "Джазовий переполох"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі