пʼятниця, 16 березня 2018 16:48

У Варшаві презентували книгу про примирення українців і поляків

У Варшаві презентували книгу про примирення українців і поляків
Святослав Шевчук представив книгу-інтерв'ю. Фото: ekai.pl

У Варшаві презентували "Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ" з главою УГКЦ архієпископом Святославом Шевчуком.

Про це пише польський сайт ekai.

Під час прес-конференції Блаженніший Святослав наголосив, що книга вчить долати непорозуміння шляхом діалогу. Це є важливим кроком для примирення польського та українського народів. Причиною погіршення відносин архієпископ вважає те, що українці та поляки не знають історії одне одного. Ситуацію загострив політичний популізм, а також екстремальний націоналізм, який оплачується з "центру однієї великої держави".

"Обмін діалогом і власним болем є необхідним. Ми часом потребуємо діалогу, аби пізнати самого себе", - сказав Святослав Шевчук.

На зустрічі був екс-президент Польщі Броніслав Коморовський. Він сказав, що книгу видали в особливий момент, коли польсько-українські відносини перебувають на складному етапі.

"Зараз потрібно зосередитися на боротьбі за примирення народів, оскільки українці і поляки не можуть бути заручниками історії", - зазначив Коморовський.

Книга "Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ" вийшла польською мовою. Восени видадуть її український переклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Жадана про Донбас отримав премію на книжковому ярмарку в Лейпцигу

Роман "Фелікс Австрія" української письменниці Софії Андрухович увійшов до короткого списку французької літературної премії Жана Моне. Її щороку вручають європейським авторам за твори, написані або перекладені французькою мовою.

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві презентували книгу про примирення українців і поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі