Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 14:37

У США видали книгу скарг самотніх людей з усього світу

У США було видано книжку "Джефф, самотній хлопець" (Jeff, One Lonely Guy), до якої ввійшли реальні історії самотніх людей із усього світу. Автори – Джефф Реґчдейл і Девід Шилдс – одержали їх через SMS або по телефону, — повідомляє "Фокус".

Свою книжку Реґчдейл і Шилдс називають портретом тих, хто не потрапляє в об'єктив ЗМІ. Письменники пишаються тим, що знавці літератури вже порівнюють їхній твір із чеховською "Книгою скарг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джоан Роулінг пише новий "дорослий" роман і залишає видавця, який її прославив

"У Чехова, великого російського письменника, вся розповідь складена з того, що люди пишуть у книзі скарг на вокзалі. Так само й у нас: майже вся книжка складається зі скарг. Ми просто вибрали найкраще", — розповідає співавтор книжки Девід Шилдс.

Характерно, що в передмові до цього збірника один із співавторів цитує Лермонтова, називаючи Печоріна з "Героя нашого часу" зібраним образом самотнього покоління.

Усе почалося з того, що Джефф Реґсдейл розійшовся зі своєю дівчиною. У розпачі він шукав когось, кому можна було б пожалітися на долю. Відтак восени 2011-го Джефф розклеїв свої оголошення на Мангеттені: "Якщо хтось хоче поговорити про що завгодно – дзвоніть. Джефф, самотній хлопець". Так цей 40-річний актор вирішив боротися зі своєю самотністю у великому місті, де всі постійно кудись поспішають. Уже за місяць він зрозумів, що потрібно видавати книжку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лексикон" Андруховича визнали найгіршою книгою року

"Іноді я розмовляв по шістнадцять годин на добу, я не міг навіть уявити, скільки людей захочуть подзвонити й розповісти про своє життя, про те, що їм довелося пережити", — розповідає Джефф.

Йому за день приходило по тисячі SMS й 700 телефонних дзвінків. Менш як за півроку йому написали або зателефонували понад 65 тисяч людей із усього світу. Як правило, вони дзвонили або писали, щоби поскаржитися, одначе лишалися анонімними.

 

Зараз ви читаєте новину «У США видали книгу скарг самотніх людей з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі