середа, 26 січня 2011 15:42

У Рівному Ліна Костенко роздавала автографи до опівночі (ФОТО)
5

У Рівному 25 січня відбувся перший творчий вечір відомої поетеси Ліни Костенко в рамках всеукраїнського презентаційного туру її прозового роману "Записки українського самашедшого".

Через брак місць в обласному драмтеатрі майже півтисячі шанувальників творчості поетеси довелося слухали її виступ на морозі перед театром.

"Організатори поставили великий екран і увімкнули звук. Хоч холодно, але все добре чути. А що зробиш, як запрошення неможливо було ніде дістати", - розповів Gazeta.ua студент Ігор Павлунь.

Квитки на презентацію не продавали. Запрошення міська влада, яка організувала вечір, передала школам, вишам, а також творчим спілкам. Перед початком презентації за 60 грн. продавали новий роман Ліни Костенко. Розкупили понад 1200 примірників. Видавництво віддає його по 42 гривні.

Разом із Ліною Костенко до Рівного приїхала її донька, також поетеса, Оксана Пахльовська та внучка. Вечір вів видавець Іван Малкович. Виступали співачка, доктор медичних наук Ольга Богомолець, кобзар Василь Жданкін.

"Хто би як не був розчарований у помаранчевому майдані, але там було громадянське суспільство. Влада повинна знати, що є найсерйозніша опозиція – це люди. Люди, які будуть боротися за своє гідне життя", - зазначила поетеса.

Вечір тривав понад дві години. Після чого майже до півночі поетеса роздавала автографи. До залу драмтеатру на автограф-сесію впустили шанувальників творчості Ліни Костенко, які були на вулиці.

В рамках презентаційного туру Ліна Костенко планує в січні - лютому провести вечори також у Києві, Харкові, Кривому Розі, Львові, а також в Острозі на Рівненщині.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному Ліна Костенко роздавала автографи до опівночі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі