Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2010 17:09

Після 20 років мовчання Ліна Костенко видає нову книгу

Сьогодні українська поетеса Ліна Костенко презентувала свій перший прозовий роман — "Записки українського самашедшого". Книгу надрукувало столичне видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Тираж - 10 тисяч примірників.

"Не сподівався рукопис отримати цього року. Злегка сподівався на весну, а думав буде восени вже наступного року. Тільки стараннями святого Миколая ми маємо цю новеньку книгу. Сьогодні з'явилася на світ одна з найбыльш очікуваних книжок в українській літературі. Книжка вражає по-справжньому. Здається, що в нас таке ще не писали", - розповів видавець Іван Малкович.

Ліна Костенко особисто розповіла про свою нову книгу, над якою працювала десять років.

"Я дуже давно хотіла написати "Записки українського самашедшого". Бо у Гоголя "Записки сумасшедшого". А "Записки українського самашедшого" мають свою специфіку. Тим більше, що вже Гоголь давно написав свій твір. Постійні розмови про меншовартість — це все схибленість. А у нас якось того не помічають. Мені дуже шкода було своєї рідної держави. Я стримувалась. А тут якраз ішов міленіум, третє тисячоліття. Пам'ятаєте, нам казали: перейти на цей рубікон дуже важливо. Тепер вже забули. Зараз у 21-столітті живуть так, як і у попередньому. Я зрозуміла, що мені страшно хочеться дослідити як людство входить в міленіум. Буквально день за днем. Як входить Україна, як вхожу конкретно я в третє тисячоліття. Я зрозуміла, на цій базі і буде написана книжка "Записки українського самашедшого", - сказала письменниця.

Роман написано від імені 35-річного програміста, який глибоко переживає проблеми глобалізованого світу.

"Кожен день, кожен місяць я досліджувала, що і де відбувається. У мене стоси матеріалу набралося. Потім пішла робота по розгрібанню. Тут моя доця прочитала. Каже: давай героя. Я подумала: як я почну цей роман? Знаєте, виникла перша фраза. Мій герой сказав мені "Я завжди був нормальною людиною". І так почався чоловічий роман", - зазначила Костенко.

За попередньою інформацією, книжка коштуватиме 50 грн.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Після 20 років мовчання Ліна Костенко видає нову книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі