субота, 23 лютого 2019 21:45

У прокат вийшов фільм про одного з найвпливовіших політиків в історії

Автор: imdb.com
  У біографічній драмедії "Влада" Крістіан Бейл (зліва) грає американського політика Діка Чейні. Його дружину Лінн Чейні втілила Емі Адамс (справа)
У біографічній драмедії "Влада" Крістіан Бейл (зліва) грає американського політика Діка Чейні. Його дружину Лінн Чейні втілила Емі Адамс (справа)

21 лютого в український прокат вийшов біографічний фільм "Влада" про американського політика Діка Чейні. Його називають найвпливовішим віце-президентом в історії США. Обіймав цю посаду в адміністрації Джорджа Буша-молодшого з 2001 до 2009 року.

"Від безглуздого життя у Вайомінгу до першої людини у світі, від практиканта в Білому домі до його господаря - історія демонструє нам зміну політичного і світового ландшафту, спровоковану однією людиною, яку ніхто не помічав, навіть коли вона невимушеним порухом руки знищувала тисячі людей, - пише для Vertigo кінокритик Юрій Поворозник. - "Влада" акцентує на політичній безвідповідальності. Бажання режисера Адама МакКея сконцентруватися на Чейні зрозуміло - наслідки його роботи все ще дуже чітко помітні в сучасному світі. А прихід до влади Дональда Трампа резонує з історією безпринципного Діка. Щоправда, з погляду контексту, навряд чи решта світу перейметься лиходійствами Чейні з тією ж силою. Хоч постановник і робить усе, щоб максимально дохідливо показати гріхи віце-президента.

Намагаючись охопити і пояснити максимум історії, режисер порушив герметичність і динамічність. У деяких моментах стрічка сильно просідає, перевантажуючи глядача інформацією, немовби лектор, який не до кінця визначився з важливістю тез і вирішив видати їх усі разом. Хоча це можна пробачити з огляду на складність теми".

"Влада" отримала вісім номінацій на премію "Оскар", зокрема в категорії "найкращий фільм".

Діка Чейні зіграв Крістіан Бейл. За цю роль здобув премію "Золотий глобус". Емі Адамс зіграла дружину політика - Лінн Чейні. 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого втілив Сем Роквелл. Фільм зняв Адам МакКей, лауреат "Оскара" в номінації "найкращий адаптований сценарій" за стрічку "Гра на пониження" про глобальну фінансову кризу 2007-2008 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаворитів "Оскара" знову покажуть у кіно

21 лютого у прокат також вийшла містична драма "Ефір" польського режисера Кшиштофа Зануссі. Картина спільного виробництва Польщі, України, Литви, Угорщини та Італії є новою версією легенди про доктора Фауста.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшов фільм про одного з найвпливовіших політиків в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі