четвер, 21 лютого 2019 21:45

Фаворитів "Оскара" знову покажуть у кіно

Автор: rottentomatoes.com
  Польську драму "Холодна війна” знову покажуть у кінотеатрах України в межах “Оскар Фесту”. Фільм отримав три номінації на премію “Оскар”
Польську драму "Холодна війна” знову покажуть у кінотеатрах України в межах “Оскар Фесту”. Фільм отримав три номінації на премію “Оскар”

Фаворитів премії "Оскар" знову показуватимуть в українських кінотеатрах. З 21 до 27 лютого в мережі "Планета Кіно" пройде "Оскар Фест". До програми заходу ввійшли шість фільмів.

Одна зі стрічок "Оскар Фесту" - американська драмедія "Зелена книга" режисера Пітера Фарреллі. Події відбуваються у Нью-Йорку 1962 року. Вишибайло Тоні Валлелонга шукає нову роботу. Отримує вигідну пропозицію від заможного темношкірого піаніста Дона Ширлі стати його ­водієм і охоронцем. У південних штатах США, куди вирушає в концертний тур Ширлі, на той час панують расистські упередження. Дискримінація за кольором шкіри ще узаконена, за сюжетом.

Фільм отримав п'ять номінацій на премію "Оскар" - за найкращий фільм, оригінальний сценарій, монтаж, чоловічу роль (Вігго Мортенсен) і чоловічу роль другого плану (Магершала Алі).

Також у програмі є польська драма "Холодна війна" режисера Павела Павліковського, що розповідає про співачку Зулу. Дія розгортається у Польщі 1950-х років. Зула на велику сцену потрапила з села. У неї зав'язуються романтичні стосунки з диригентом хору Віктором. Коханню заважають постійні гастролі та особисті суперечки. Керівни­цтво колективу, в якому виступає Зула, вимагає, щоб у піснях якомога частіше прославляли Сталіна. Музиканти ламають голову над тим, як вплести згадки про нього у фольклор, за сюжетом.

Стрічка має три номінації на "Оскар": "найкращий фільм іноземною мовою", "режисерська робота" і "операторська робота". Центральні ролі зіграли Йоанна Куліг і Томаш Кот. Попередня картина Павліковського, "Іда" 2013 року, здобула "Оскар" як найкращий фільм іноземною мовою.

Іще одна стрічка "Оскар Фесту" - американська музична драма "Народження зірки" режисера Бредлі Купера. Кантрі-музикант Джексон Мейн знайомиться зі співачкою Еллі. Вони закохуються. Джексон допомагає дівчині досягти успіху на великій сцені. Проте його власна кар'єра йде на спад, за сюжетом.

Кіно номінували на вісім "Оскарів" - за найкращий фільм, адаптований сценарій, операторську роботу, пісню (Shallow), звук, чоловічу роль (Бредлі Купер), жіночу роль (Леді Ґаґа) і чоловічу роль другого плану (Сем Елліотт).

Також до програми заходу ввійшли історична драма "Фаворитка", біографічний мюзикл "Богемна рапсодія" та мультфільм "Острів собак".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кінофестивалі "Незалежність" відбудуться зустрічі з американськими режисерками

91-а церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення в кінематографі відбудеться 24 лютого в театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі, Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «Фаворитів "Оскара" знову покажуть у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі