вівторок, 19 лютого 2019 09:00

На кінофестивалі "Незалежність" відбудуться зустрічі з американськими режисерками

На кінофестивалі "Незалежність" відбудуться зустрічі з американськими режисерками
Американська режисерка Андреа Невінс представить свою документальну стрічку "Тендітні плечі: переосмислення Барбі" на фестивалі "Незалежність" у Києві. Фото: aiffua.com

21 лютого стартує щорічний фестиваль американського кіно "Незалежність". Пройде у Культурному центрі "Кінотеатр "Київ". Показуватимуть фільми 2018 року, що не виходили в українському прокаті. Під час фестивалю відбудуться зустрічі з американськими режисерками Шерон Роувен та Андреа Невінс.

Шерон Роувен представить свою документальну стрічку "Врівноваження терезів" про юристок у США, які стали першопрохідцями у своїй професії. Робота порушує питання гендерної рівності та говорить про перешкоди, що стоять перед жінками сьогодні. Протягом понад двох десятиліть Шерон Роувен взяла інтерв'ю в більше ніж 40 юристок, охопивши кілька поколінь – від судді Верховного суду Рут Ґінсбурґ та адвокатки з питань захисту громадянських прав Ґлорії Оллред до молодих правниць і студенток, які тільки починають свою діяльність у професії.

Творча зустріч із Роувен відбудеться 26 лютого після показу фільму.

Інша гостя фестивалю - Андреа Невінс. Вона представить свою документальну картину "Тендітні плечі: переосмислення Барбі" про стандартизацію жіночої краси. Кіно показує найбільші зміни, що відбулися з лялькою Барбі, та досліджує 60 років жіночої історії крізь призму 30-сантиметрової пластикової іграшки.

Творчу зустріч із Невінс заплановано на 27 лютого після показу стрічки.

Програму заходу доповнять лекції кінокритика Андрія Алферова. 23 лютого кінознавець розповість про появу незалежного кіно в США та його неочевидний з першого погляду взаємозв'язок з Голлівудом. А 24 лютого Алферов розкаже про п'ятьох найкращих документалістів в історії американського кіно.

У межах фестивалю також пройде дискусія "Повернення: стереотипи та реалії", присвячена питанню адаптації після повернення з воєнних дій. Зустріч відбудеться 23 лютого після показу стрічки "Служила, як дівчина" про жінок-військових, які воювали в Іраку та Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили переможців Берлінського міжнародного кінофестивалю

Фестиваль "Незалежність" триватиме до 28 лютого. Загалом покажуть дев'ять документальних і шість художніх фільмів, серед яких "Гарний хлопчик", "Якби вулиця Біл могла говорити" та "Чорний КККлансмен".

Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі "Незалежність" відбудуться зустрічі з американськими режисерками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі