четвер, 25 липня 2013 12:44

У новому фільмі Коппола показала де знаменитості ховають коштовності
11

Сьогодні в український прокат виходить новий фільм Софії Копполи "Елітне товариство" (The Bling Ring). Зі стрічки режисер зробила різнокольоровий таблоїд і по формі, і по змісту.

"Підозрювані носили Лубутен" - саме так назвивалася стаття у виданні Vanity Fair 2010-го року. Софія зустрілася з журналісткою і про все, що встигли накоїти просунуті "дітлахи" розказала у своєму фільмі.

Кілька років п'ятеро лос-анджелеських підлітків забиралися у будинки голлівудських знаменитостей з впевненістю, що пропажу кількох мереживних трусиків, брендових сумок та напівпрозорих суконь Періс Хілтон не помітить, як і зникнення колекції ролексів - не помітить Орландо Блум.

Перший кадр: "ну що, починаємо шопінг" - каже сімнадцятирічна Ребекка і відкриває триметрові шафи, завалені брендовими сумочками. З перших хвилин складається враження, що дивишся глянцевий журнал і якомога швидше хочеш пролистати рекламу.

Три герої: але не дивлячись на те, що сюжет стрічки крутиться навколо п'яти підлітків, які заради приколу грабують багаті маєтки в Голлівуді, усі образи доволі однотипні. Нікі (Емма Уотсон) у гардеробі має лише відверте сексуальне міні. Ребекка (Кетті Чанг) носить лише брендове взуття на 15-сантиметрових шпильках та й навіть Марк (Ісраель Бруссар) у години усамітнення в своїй кімнаті так любить покрутитися у рожевих туфлях на високому підборі.

Усе їхнє особисте життя протікає лише в соціальних мережах і серед яскравих брязкалець. А на вид персонажі Копполи - заворожуюче невинні істоти, які не знають, що роблять. Чому грабують? А чим не спосіб відчути себе зіркою у всих цих брендових речах? А якщо піймають - так ще й по телевізору покажуть - що теж доволі непогано.

Діалоги: від "охів" та "ахів" при спогляданні полиць із сотнями взуття, окремих кімнат, завалених біжутерією та справжніми діамантами, і триметровими шафами з брендовими сумочками - аж рябить у вухах. Замість слів у підлітків - декілька таблеток хороших амфітамінів та десяток фото з випученими вперед губками.

А з більш менш змістовних розмов про "майбутнє": планую вступити в інститут дизайну, мати власне телешоу, свою лінію одягу, а леопард пасує "зебровим" чобіткам?

Місце зйомок: будинок Періс Хілтон був єдиним реальним місцем зйомок - так що подушки з її зображенням, кімната-клуб з шестом та телефон інкрустований коштовним камінням - справжні. Як живе Меган Фокс, Орландо Блум, Ліндсі Лохан звісно довелося додумувати, але кількість коштовних речей була не менш розкішною і в їхніх будинках.

Жанр: тут є і фарс, і кліпова манера, і частково документальна. Мабуть простіше назвати фільм соціальним портретом без претензій критикувати, виправдовувати чи осуджувати.

Абзац: Коппола ставила перед собою доволі просте завдання - показати яким чином нинішня культура впливає на дітей. Вони живуть у своїй системі цінностей, яка складається всього лише з кількох слів "лабутени-гучі-ролекси". Фільм такий - яскрава обгортка, в якій ну точно немає "солодкої начинки". А самі герої не претендують на щось більше, окрім брендових лахів.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Коппола показала де знаменитості ховають коштовності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі