Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 12:16

У новій збірці Забужко розкаже про книги та людей, що змінили її життя

У новій збірці Забужко розкаже про книги та людей, що змінили її життя

Письменниця Оксана Забужко працює над новими збірками есеїстики.

"До кінця року маю підготувати дві книжки есеїстики. Одну в Україні, цілковито нову. А другу — для німецького видавця, який хоче її випустити в 2012 році. До них увійдуть речі, які публікувались, а також нові есе. Підбір матеріалу - це своєрідна філігранна робота, як і підбір картин для виставки. Тобто вибрати зі старого, що публікувалося. Що дописати і доопрацювати, що додати з архіву", - розповіла вона Gazeta.ua.

Українська збірка розповідатиме про людей та книги, що змінили життя письменниці.

"Можу сказати, який буде заголовок української книжки — "З мапи книг і людей". Метафора взята від Генрі Міллера, йому належить ця ідея. Він казав, що якщо говорити про книги та людей, які змінили його життя, то він би це представив у вигляді кімнати з двома стінами. На одній стіні зоряна мапа книжок, на другій стіні зоряна мапа особистостей. "З мапи книг і людей" - це спроба укласти мою мапу. Можливо я навіть продовжу цей проект ще через десять років. Скажімо, "З мапи книг і людей — 2". А зараз готую перший випуск, для читача це буде сюрприз", - зазначила Забужко.

У планах Забужко також новий роман, але вона поки не розголошує подробиць.

"Не писатиму роману, поки нарешті не здихаюсь "Музею покинутих секретів" в інших версіях. Я вже кілька місяців вичитую переклади роману — англійською, російською та польською. Успіх "Музею" на мене звалився разом з усіх сторін. Я до нього по часу і по планах не була готова. Повторюю вже кілька місяців, що я більше таких товстих книг писати не буду. Новий роман в проекті у мене є, але поки що говорити про нього я не буду з забобонних причин. Поки не готовий заголовок, про книжку не говорю", - сказала письменниця.


Зараз ви читаєте новину «У новій збірці Забужко розкаже про книги та людей, що змінили її життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі