четвер, 03 жовтня 2013 19:08

У Львові відкриють пам'ятник лідеру гурту "Брати Гадюкіни"
9

Фото: Фото: Арт-проект ОМ

12 жовтня о 12:00 на Личаківському кладовищі у Львові відбудеться відкриття пам'ятника Сергію Кузьмінському (лідеру групи "Брати Гадюкіни"). Автор пам'ятника - скульптор Олексій Золотарьов.

3 жовтня – День народження Кузі, як називали його друзі та тисячі прихильників по всьому світу.

"Звичайно, хотіли встигнути до цього дня, але пам'ятник Сергію – завдання не з легких. Треба було брати до уваги не тільки бажання родини та креатив прихильників, але й самоіронію Кузі та відповідальність учасників гурту. А ще – встановлення будь-якого монументу на Личаківському кладовищі затверджують на рівні Художньої Ради. А у метрів своє почуття прекрасного...", - розповіла Соня Сотнік, яка була одним з організаторів великого концерту пам'яті Кузьмінського 2 роки тому.

"Він мав гідність і вади, був правий і помилявся, був цинічним і чуйним... Був різним, як кожна звичайна людина. І неповторний, як кожна звичайна людина. Але, напевно, було в нього щось таке від Бога, що давало йому вміння і право говорити прості (часто не дуже приємні) слова, що піднімали краєчки рота догори і ставали цитатами в багатьох життєвих випадках. Життєві ситуації змінюються, а Кузьмінського все одно цитують. Відповідно він з нами", - каже Павло Крахмальов ("Брати Гадюкіни").

Група "Брати Гадюкіни" і родина Кузьмінських (мама і сестра), дякують автору пам'ятника скульптору Олексію Золотарьову, всім друзям, всім небайдужим людям, що доклали зусиль до створення і побудови пам'ятника.

Сергей Кузьмінський помер 3 серпня 2009 року в 46 років. В травні того ж року музиканту поставили діагноз – злоякісна пухлина гортані 3-го ступеня та гепатит С.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкриють пам'ятник лідеру гурту "Брати Гадюкіни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі