Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 13:01

У Львівські опері зніматимуть українське кіно про віолончеліста

У Львівські опері зніматимуть українське кіно про віолончеліста
Фото: vgolos.com.ua

Режисер Валентин Васянович зніматиме свій другий ігровий фільм про львівського віолончеліста.

Нещодавно він закінчив роботу над дебютною ігровою картиною "Звичайна справа". Це трагікомедія про кризу середнього віку. В ній розповідається історія про людину, яка тікає з реальності, обираючи шлях поета замість кар'єри успішного лікаря в Києві. До цього автор знімав лише документальні фільми. Його короткометражні роботи "На згадку", "Старі люди", "Лінія", "Проти сонця" мали високу оцінку на міжнародних кінофестивалях. Фільм "Звичайна справа" відзначили нагородою "Дон Кіхот" на цьогорічному Одеському кінофестивалі. Не дивлячись на те, що прем'єра на широких екранах мала відбутися цього жовтня, український глядач побачить її в січні 2013.

Сценарій Васяновича "Креденс" на минулорічній "Коронації слова" став переможцем конкурсу Держкіно. Половину грошей для зйомки фільму - державні кошти.

"Це різдвяна історія, тому зніматиму її на новорічні свята у Львові, - розказує про свій задум режисер Валентин Васянович. - Це знову буде повнометражний фільм українського виробництва. Я налаштований знімати прокатне кіно. Хочу щоб українська публіка його відзначала".

Головний герой стрічки - віолончеліст, який працює у Львівській опері. Сценарій фільму автор виклав в мережі.

"Він сидить в оркестровій ямі, але має амбіції соліста. Протягом фільму відстоює свою мрію. Це кіно для кожного. Тут піднімаються універсальні питання. Взагалі "Креденс" – це столовий буфет, де багато є шухлядок і дверцят. Вони зачинені. Що там в середині ми не знаємо. Не дивлячись на те, що зовні він гарний — всередині може бути все що завгодно. Таким і є життя," - додає режисер.

Зараз ви читаєте новину «У Львівські опері зніматимуть українське кіно про віолончеліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі