вівторок, 11 жовтня 2011 16:24

У Лондоні показують п'ять невідомих портретів Бріджит Бардо

У лондонській галереї Gagosian 10 жовтня відкрилася виставка портретів французької актриси і співачки Бріджит Бардо роботи американського художника Енді Ворхола. Як зазначає The ArtDaily, п'ять з представлених портретів раніше ніколи не виставлялися, а також не об'єднувалися в одну серію.

Ворхол вперше зустрівся з Бардо в 1967 році на Каннському кінофестивалі, де художник намагався показати свій фільм "Дівчата з 'Челсі'". У 1973 році Бардо оголосила, що завершує кінокар'єру, і саме в цей момент Ворхол отримав замовлення на її перший портрет. Між тим, сам Ворхол в 1973 році відволікся від кіно і переключився назад на живопис.

Портрети Бардо виконані в тій же техніці, яку художник використовував при створенні портретів Мерилін Монро і Елізабет Тейлор - за допомогою трафаретного друку. В основу портретів Бардо лягла фотографія актриси, зроблена Річардом Аведоном в 1959 році. У 2008 році фото Аведона було продано на торгах Christie's за 181 тисячу доларів.

Серійні портрети Ворхола, найвідомішого представника американського поп-арту, також регулярно виставляються на аукціонах. У 2010 році, наприклад, один з портретів Елізабет Тейлор 1963 року пішов на Christie's за 10,17 мільйона доларів.

Виставка портретів Бріджит Бардо працюватиме до 12 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні показують п'ять невідомих портретів Бріджит Бардо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі