вівторок, 12 квітня 2011 09:46

За перший автопортрет Енді Ворхола хочуть $30 млн

Автопортрет Енді Ворхола, за який у 1963 році покупець заплатив 1600 доларів, виставлений на торги з оцінкою в 30 мільйонів доларів.

Роботу на аукціон Christie's виставили спадкоємці Флоренс Баррон, яка спочатку замовила 35-річному Ворхолу власний портрет, проте потім передумала: "Мене ніхто не знає, а ви цікаві всім".

Отримана робота - шовкографія, заснована на фотографієї, зробленій у фотоавтоматі за монетку, - стала першим автопортретом Ворхола. На думку представника "Крістіс" робота важлива ще й тим, що відображає саме той момент, коли батько поп-арту увійшов до пантеону знаменитостей, таких як Елвіс Преслі або Мерилін Монро.

Ціновий рекорд на автопортрети Ворхола був встановлений у травні 2010 року: тоді за нього заплатили 32,6 мільйона доларів. Найбільша ціна, яку платили за твір класика поп-арту на аукціоні - 71,7 мільйона доларів. Але і це ще не межа: за деякими даними, робота "Вісім Елвісів" була продана в приватному порядку більш ніж за 100 мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «За перший автопортрет Енді Ворхола хочуть $30 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі