Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 16:27

У київському музеї детально показують "Як оживають дитячі книги"
7

Фото: Фото надані "Видавництвом Старого лева"

Ілюстрації до дитячих книг можна побачити у київському музеї. Усі роботи виконані до оповідань, повістей та романів, які вийшли у "Видавництві Старого лева" протягом останніх п'яти років.

"Як оживають книги" - це виставка робіт восьми художників. Оригінали їхніх малюнків показують вперше. Серед них ілюстрації не лише до українських пригодницьких історій, а й зарубіжних відомих дитячих повістей та казок. Малюнки до книжок "Пітер Пен", "Отто, Принц Львівський", "Дивовижний Чарівник країни Оз", "Нові пригоди Солом'яника та Бляшаного Лісоруба" та "Казок Андерсена".

Також ілюстрації до книги Лесі Вороніної "Слон на ім'я Гудзик" (Катерина Штанко), до книжок "Шоколадні вірші про кохання" та "На каву до Львова" (Надія Каламєєць), "Дідо Всевідо" (Світлана Фесенко), "Казки дідуся Гурмана" (Даша Ракова).

Художниця Світлана Фесенко зізнається, що страшні казки удвічі цікавіше ілюструвати. Її ілюстрації - чорнобілі. "Дідо-Всевідо" малювала вночі. Причому, мої страшні гуцули, мольфари і всі інші персонажі захотіли малюватися саме під джаз. Цей містичний світ гуцулів вийшов страшним, готичним маревом. Точніше, я би назвала це карпатським блюзом", - додає художниця.

Виставка проходить у Національному музеї літератури України, що знаходиться по вул. Богдана Хмельницького, 11. Роботи можна побачити до 25 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У київському музеї детально показують "Як оживають дитячі книги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі