понеділок, 03 червня 2013 12:01

У Київській фортеці показали місто майбутнього
16

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

Експериментальні відео-інсталяції авторів із США, Канади, Франції, Італії, Естонії, Росії, Польщі та України показують у музеї "Київська фортеця". Роботи художників присвячені темі фестивалю "Візії" – "Архівації візуального".

У проекті американки Андреа Вольф "Крихітні спогади" - мікро-інсталяції сімейних архівів, поєднані з реальними декораціями. Патрік Бержерон, канадський відеохудожник і режисер спецефектів "Матриці", "Містера Ніхто" і "Володаря Перснів", експериментує з часово-просторовими порушеннями в анімованій документальній стрічці "LoopLoop" про свою подорож до В'єтнаму.

Інсталяція "Депо" російської відео-художниці Марини Фоменко - це спостереження за архітектурною трансформацією будівель, які втрачають свою індивідуальність під впливом часу. Польський художник Збігнєв Чапля за допомогою відеоколажу документує на камеру знайдені коробки з фотографіями, що залишились після повіні в рідному селі. А американський режисер Білл Моррісон у фільмі "Поклик світла" створює сюреалистичні композиції зі знімків зіпсованої нітроцелюлозної плівки.

Відео-інсталяції можна подивитися до 9 червня.

Також у музеї діє виставка фотографій "Місто майбутнього". Тут зібрані роботи 16 фотографів з Росії й України, які візуально втілили свої міські фантазії, про те, що в майбутньому залишиться незмінним, а що зникне назавжди. 4 червня експозицію змінять. У просторі покажуть фотороботи виставки "Поклик до архівації" українських та російських митців, які стали фіналістами "Портфоліо-Ревю-2012".

Також цього тижня можна відвідати лекцію Лариси Венедиктової "Прозора пам'ять: публічний простір як можливість" (4 червня о 16:00) та спеціальний відеопоказ (Ішу Патель "Після Життя" (анімація), Апічатпонг Вірасетакун "Дядечко Бунмі, який пам'ятав свої минулі життя") (7 червня, 16:00).

А 9 червня відбудеться презентація проекту "100х100=900" - це спеціальний показ до 50 річниці відеоарту "Сто відеохудожників про кожен рік ХХ століття".

Музей "Київська фортеця" працює з 13:00 до 18:00 (понеділок - вихідний).

Зараз ви читаєте новину «У Київській фортеці показали місто майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі