Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2012 13:23

У Київ везуть частину пояса Пресвятої Богородиці

У Київ везуть частину пояса Пресвятої Богородиці
Свій пояс нібито Богородиця виплітала сама. Фото: saintjosaphat.org

Унікальну святиню - частину пояса Пресвятої Богородиці - вперше буде виставлено для поклоніння в одному із київських храмів.

Про це повідомили представники церковної громадськості.

"У середу, 12 грудня, о 13.00 у Миколо-Йорданський храм міста Києва, що на вулиці Фрунзе, 47-а, прибуде унікальна святиня - ковчег з частиною пояса Пресвятої Богородиці. Святиня зцілює від різних хвороб душі і тіла, дарує полегшення багатьом людям і допомагає подолати життєві неприємності. Реліквія прибуває у столицю з благословіння Блаженнійшого Володимира, митрополита Київського та всієї України, із ставропігійного жіночого монастиря на честь Афонської ікони Пресвятої Богородиці, який знаходиться у Житомирській області в урочищі Кипяче", - розповіли вони.

Цю обитель віруючі ще називають жіночим Афоном. Як зазначила настоятелька монастиря ігуменія Катерина, яка супроводжує святиню, чесний пояс Богородиці вже допоміг зцілитися багатьом віруючим, які приїздили паломниками до них у обитель.

Пробуде святиня у Києві до 12 січня 2013 року. Молебні перед нею здійснюватимуться щодня о 13.00 та 17.00.

Пояс Пресвятої Богородиці - одна із найбільших святинь християнства. Божа Матір сама сплела цей пояс із шерсті верблюда ще у дитинстві, і перед Її Успінням віддала пояс віруючим. Цю святиню шанували здавна, як і одяг Христа, Його хітон, як Його "останній одяг" - похоронні пелени - плащаницю, яка знаходиться у Туріні. У Православній церкві встановлено святкування "Положення чесного Пояса Пресвятої Богородиці", що відбувається 31 серпня (13 вересня н. ст.).

У перші століття нової ери пояс знаходився у Єрусалимі. Звідти його було доставлено у Константинополь. Після падіння столиці Візантії відомо про кілька місць знаходження частин цієї реліквії. Ставропігійному жіночому монастирю на честь Афонської ікони Богородиці частину пояса Божої Матері передано на вічне зберігання при відкритті обителі у 2007 році.

 

Зараз ви читаєте новину «У Київ везуть частину пояса Пресвятої Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути